טבחה בסלק- חמין/תבשיל שעועית ובשר בתוספת תרד

 

IMG_6357

IMG_6355

 

IMG_2734

 

IMG_6505

 

 

12281871_1000801463313210_434080712_o (1)

 

טבחה בסלק -אחד המאכלים היותר מזוהים עם המטבח הטריפוליטאי המסורתי.
תבשיל שהוא פשוט מעדן לכל אוהבי התרד .
אפשר להכין אותו גם מעלי מנגולד. 

תבשיל של סבתות שיושב על האש כמה שעות,

התבשיל מכיל תרד שמטוגן לפני הבישול בשמן עד להשחרתו.

הטיגון, מוציא מהתרד את כל הארומה הנפלאה שלו שנותנת את הטעם לתבשיל.

זה בעצם התבלין של התבשיל.

אצל סבתא שלי  קראו לזה טבחה שחורה , כי הצבע של התבשיל היה כמעט שחור
היה מתבשל שעות על פתיליה.

מעל התבשיל נוהגים להכין קוקלות שהן קציצות העשויות מסולת עם תבלינים ושומן של בקר או כבש.
את הקוקלות מוסיפים בדרך כלל ברוב התבשילים הטריפוליטאים .

סבתא שלי נהגה לעשות את הקוקלות גם בפסח מעל תבשיל אפונה ברוטב והייתה מכינה אותן מקמח מצה במקום סולת.
אני מאוד אהבתי את המירקם של הקמח מצה ולכן אני נוהגת לעשות את הקוקלות שלי מקמח מצה מעורב עם סולת.

IMG_6358

IMG_6495

 

 

המצרכים- לכ- 6-10 מנות

קילו  וחצי בשר בקר חתוך לקוביות – צלעות , שריר, צוואר או שפונדרה 

כ-200-300 ג"ר צלעות או חזה כבש
עצמות בקר או כבש ( השימוש בכבש לא חובה)

עצמות רגל 
חבילה תרד בשרני או עלי סלק החלק הירוק 
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
בטטה קטנה קוביות או דלעת
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום כתושות
3 כוסות שעועית לבנה מושרית
מלח פלפל ומעט כורכום
כפית רסק עגבניות

אני אוהבת להוסיף לחמין גם חופן גריסים

 

המצרכים – לקוקלות-
2 ביצים
1 בצל קצוץ מטוגן
1 שן שום כתושה
4 כפות שומן בקר
2-3 כפות שמן
1/2- 3/4  כוס מים חמימים
מלח , פלפל

2 פרוסות חלה רטובה סחוטה מפוררת
1 כוס קמח מצה או סולת. (אפשר לערבב חצי חצי)

 

אופן ההכנה-

במחבת שמים כ- 4 כפות שמן מוסיפים את התרד  (קצוץ מעט) ומטגנים עד להשחמה כחצי שעה.

מערבבים את התרד כל הזמן עד להשחרתו.
בסיר גדול מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר והעצמות ומטגנים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים את שאר המרכיבים – שום, תרד, שעועית מושרית, תפוחי אדמה, בטטה,ותבלינים.

IMG_2722                 IMG_2726
מכסים במים עד לגובה התבשיל. לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשלוש שעות .

אני ממליצה להכין כחמין.  אחרי שעתיים בישול על אש נמוכה ,

להעביר לפלטת שבת ללילה.

 

 להכנת הקוקלות- מניחים במחבת את שומן הבקר , לאחר שנמס משלבים את הבצל ומטגנים קלות.

מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר המצרכים . מעבדים לתערובת אחידה.
מניחים כמה דקות בצד. לאחר שהתבשיל רותח , יוצרים קציצות ומניחים מעל התבשיל.

 

12271025_1000801409979882_1622048202_o (3)

להגיש בתוספת קוסקוס או חלה טרייה.

בתאבון!

 

IMG_6357

IMG_6355

IMG_6510

 

IMG_2738

הערה – אפשר להכין את התבשיל גם עם חלקי עוף  או בנוסף .

 

כל מתכוני המטבח הטריפוליטאי המופלא 

תגובות

תגובות