צ'ירשי – סלט דלעת טריפוליטאי

 

 

 

צ'ירשי הוא סלט של דלעת פיקנטי מהמטבח הטריפוליטאי.

מורכב מדלעת ותפוחי אדמה מבושלים שמוכנסים לרוטב פלפלצ'ומה חריף וטעים.

תוספת נהדרת לקוסקוס ואפשר גם לאכול קר כסלט.

מודה שבתור ילדה קטנה לא ממש חיבבתי את הסלט הזה,

הוא היה לי פשוט חריף. 

אבל עם השנים למדתי לאהוב ובעיקר להתרפק ולהיזכר בטעמים מבית סבתא .

 

סבתא הייתה מכינה את הצ'ירשי בכל יום שישי בנוסף לכל התבשילים שלה.

הייתה מגישה ערימה של קוסקוס , בצד אחד צ'ירשי ובצד השני מפרום.

מתכון למפרום של סבתא תוכלו למצוא כאן 

 

סלט הצ'ירשי של סבתא 

 

חצי קילו דלעת 

תפוח אדמה גדול 

3-4 כפות שמן

כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן

חצי- כפית פפריקה חריפה 

מעט תבלין צ'ילי חריף

4 שיני שום כתושות

חצי כפית קימל טחון (כוריה)

קורט כמון

מלח ,פלפל שחור

מיץ מלימון טרי 

מבשלים את הדלעת והתפוח אדמה עד לריכוך. מסננים היטב.

אפשר גם באפייה.

חותכים לקוביות .

בסיר כבד על אש בינונית נמוכה, מחממים שמן, מוסיפים שום כתוש.

מערבבים ומשלבים את התבלינים.

לאחר 2-3 דקות עירבוב אפשר לשלב את קוביות הדלעת ותפוח האדמה.

מערבבים שוב היטב.

מכבים את האש וסוחטים חצי לימון.

מגישים קר או חמים.

עם קוסקוס זה מעדן.

אם יש לכם פלפלצ'ומה מוכן

אפשר לקצר את כל התהליך ופשוט לפתוח בסיר 1-2 כפות פלפלצ'ומה מוכן ואז להוסיף את הירקות.

מתכון מעולה לפלפל צ'ומה תוכלו למצוא כאן 

 

 

לא תמיד יש זמן לעמוד ולהכין קוסקוס של סבתות אז הנה כאן מתכון לקוסקוס מהיר מסולת

אל תכינו לעולם משקיות מוכנות !!!

מתכון לקוסקוס מהיר –

שתיים וחצי כוסות סולת

5 כפות שמן

כפית מלח

2 כוסות מים רותחים

 

בסיר טפלון רחב (חשוב מאוד שלא נדבק !!!)

מניחים סולת ושמן ומערבבים היטב.

מוסיפים את המים הרותחים והמלח.

מערבבים היטב ומעבירים לאש הכי נמוכה שיש.

מכסים במכסה.

כל כמה דקות מערבבים (תוך כדי פירור) את הקוסקוס בעזרת כף מעץ.

סה"כ בישול על הגז כ- 20 דקות.

נותנים לתערובת לנוח כשעה.

מעבירים אותה במסננת של הקוסקוס ואם אין אז במסננת עם חורים גדולים.

אחרי הסינון אפשר לחמם כדקה במיקרו.

יוצא קוסקוס אחד אחד !

 

 

 

 

מתכונים נוספים מהמטבח הטריפוליטאי

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

תגובות

תגובות