טבחה בסלק של סבתא חמין תרד חלומי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

IMG_6357

IMG_6355

 

חיפשתם מתכון טבחה בסלק ? – הגעתם למקום הנכון !

חמין טריפוליטאי אמיתי 

IMG_6505

טבחה בסלק של סבתא חמין תרד חלומי

 

12281871_1000801463313210_434080712_o (1)

 

טבחה בסלק או טבחה בלסלק – הוא חמין תרד טריפוליטאי חלומי , 

אחד המאכלים היותר מזוהים עם המטבח הטריפוליטאי המסורתי.

 

תבשיל שהוא פשוט מעדן לכל אוהבי התרד .
אפשר להכין אותו גם מעלי מנגולד. 

תבשיל של סבתות שיושב על האש כמה שעות,

התבשיל מכיל תרד שמטוגן לפני הבישול בשמן עד להשחרתו.

הטיגון, מוציא מהתרד את כל הארומה הנפלאה שלו שנותנת את הטעם לתבשיל.

זה בעצם התבלין של התבשיל.

אצל סבתא שלי  קראו לזה טבחה שחורה , כי הצבע של התבשיל היה כמעט שחור
היה מתבשל שעות על פתיליה.

מעל התבשיל נוהגים להכין קוקלות שהן קציצות העשויות מסולת עם תבלינים ושומן של בקר או כבש.
את הקוקלות מוסיפים בדרך כלל ברוב התבשילים הטריפוליטאים .

סבתא שלי נהגה לעשות את הקוקלות גם בפסח מעל תבשיל אפונה ברוטב והייתה מכינה אותן מקמח מצה במקום סולת.
אני מאוד אהבתי את המירקם של הקמח מצה ולכן אני נוהגת לעשות את הקוקלות שלי מקמח מצה מעורב עם סולת.

IMG_6358

IMG_6495

לפני שמתחילים מצטרפים – מתנות קטנות האינסטגרם 

איך מכינים טבחה בסלק של סבתא חמין תרד טריפוליטאי חלומי ?

הצטרפו למתנות קטנות בפייסבוק – לייק 

המצרכים- לכ- 6-10 מנות

קילו  וחצי בשר בקר חתוך לקוביות – צלעות , שריר, צוואר או שפונדרה 

כ-200-300 ג”ר צלעות או חזה כבש
עצמות בקר או כבש ( השימוש בכבש לא חובה)

עצמות רגל/מוח
חבילה תרד בשרני או 2 חבילות עלי סלק – מנגולד החלק הירוק
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
בטטה קטנה קוביות או דלעת
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום כתושות
3 כוסות שעועית לבנה מושרית
מלח פלפל ומעט כורכום
כפית רסק עגבניות

אני אוהבת להוסיף לחמין גם חופן גריסים

מתכון לקוקלות של סבתא –

המצרכים – לקוקלות-
2 ביצים
1 בצל קצוץ מטוגן
1 שן שום כתושה
4 כפות שומן בקר
2-3 כפות שמן
1/2- 3/4  כוס מים חמימים
מלח , פלפל

2 פרוסות חלה רטובה סחוטה מפוררת
1 כוס קמח מצה או סולת. (אפשר לערבב חצי חצי)

 

אופן ההכנה-

במחבת שמים כ- 4 כפות שמן מוסיפים את התרד  (קצוץ מעט) ומטגנים עד להשחמה כחצי שעה.

מערבבים את התרד כל הזמן עד להשחרתו.
בסיר גדול מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר והעצמות ומטגנים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים את שאר המרכיבים – שום, תרד, שעועית מושרית, תפוחי אדמה, בטטה,ותבלינים.

IMG_2722                 IMG_2726
מכסים במים עד לגובה התבשיל. לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשלוש שעות .

אני ממליצה להכין כחמין.  אחרי שעתיים בישול על אש נמוכה ,

להעביר לפלטת שבת ללילה.

 

איך מכינים קוקלות של סבתא ?

מניחים במחבת את שומן הבקר , לאחר שנמס משלבים את הבצל ומטגנים קלות.

מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר המצרכים . מעבדים לתערובת אחידה.
מניחים כמה דקות בצד. לאחר שהתבשיל רותח , יוצרים קציצות ומניחים מעל התבשיל.

 

12271025_1000801409979882_1622048202_o (3)

להגיש בתוספת קוסקוס או חלה טרייה.

בתאבון!

טבחה בסלק הכי טובה שתכינו !

 

IMG_6357

IMG_6355

IMG_6510

טבחה בסלק של סבתא חמין תרד חלומי

וגם תוספת של קוקלות שמשלימות את התבשיל למעדן !

IMG_2738

הערה – אפשר להכין את התבשיל גם עם חלקי עוף/כבש  או בנוסף .

חמין טריפוליטאי מהמם !

 

רוצים להכין קוסקוס בהכנה מהירה – כנסו כאן למתכון 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

כל מתכוני המטבח הטריפוליטאי המופלא 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments