קראנץ שמרים בצק שוקולד- חלבה ושקדים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_0231.CR2

 

IMG_0383.CR2

IMG_0271.CR2

 

משחקים עם שמרים.

הבצק שהכי כיף לעבוד איתו. 

הכנתי בצק ל- 3 עוגות וחלק אחד "צבעתי" בקקאו.

המילוי הוא מילוי חלבה ושוקולד לבן ובתוספת של שקדים מולבנים.

עוגה יפה מיוחדת ומרהיבה ומה שחשוב טעימה בטירוף!

 

 

מצרכים-  להכנת 3 קראנצים/כרוכיות

4 כוסות קמח

כף שמרים יבשים/25 ג"ר טריים

1/4 כוס סוכר

חצי כפית מלח

2 ביצים

כ- 3/4 כוס חלב

200 ג"ר חמאה רכה

כפית גרד לימון טרי

 

אופן ההכנה-

מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר.

מנפים את הקמח לקערת המיקסר.

מוסיפים תערובת שמרים וביצים ומתחילים בלישה. תוך כדי לישה משלבים את החמאה.

ממשיכים בלישה איטית כ- 10 דקות . 

לקראת הסוף משלבים מלח וגרד לימון.

מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. 

חלק אחד מחזירים למיקסר ומשלבים בו כף קקאו.

לשים עד להטמעת הקקאו לקבלת צבע אחיד.

מניחים את חלקי הבצק מכוסים בניילון, להתפחה של כ-חצי שעה.

מכניסים למקרר ללילה  או לקירור – 4 שעות לפחות.

IMG_0195

מכינים את המילוי- לכרוכית אחת

100 ג"ר חלבה וניל

75 מ"ל שמנת מתוקה

75 ג"ר שוקולד לבן

כפית גרד לימון

מחממים שמנת וחלבה בסיר עד שהחלבה נמסה.

משלבים את השוקולד וגרד הלימון .

טורפים עד ליצירת תערובת הומוגנית

מקררים קירור מלא.

הקרם מתגבש ואפשר למרוח אותו בקלות.

מרדדים כל חלק למלבן גדול  כ- 30/40

בצק הקקאו-

מורחים את מילוי החלבה ומפזרים שקדים פרוסים מולבנים.

IMG_0227.CR2

חותכים באמצע ומסובבים בצורת בורג.

IMG_0231.CR2

מניחים להתפחה כשעה עד שעה וחצי.

מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות אפייה.

 

 

12669941_1038458229547533_757840684_o 

 12596523_1038458139547542_828566328_o

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments