פשטידת כרובית איטלקית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון מופלא לפשטידת כרובית בניחוח וטעם איטלקי.

לכרובית שלבתי מעט פסטה , עגבניות שרי ,המון בזיליקום וגבינות .

יצאה פשטידה יפייפייה ,צבעונית וגם משובחת וטעימה.

את הפשטידה הגשתי בשבועות והיא קצרה מחמאות – כולם אהבו אותה.

ומכינים אותה ממש בקלות

המצרכים-

כרובית גדולה חתוכה לפרחים

150 גר’ פסטה

בצל גדול קצוץ

כוס עגבניות שרי בצבעים חצויות

כמה ענפים של בזיליקום טרי

2 ביצים

50 גר’ חמאה

כף קמח

כוס חלב

חצי כוס שמנת מתוקה/לבישול

מלח, פלפל שחור

50 גר’ גבינת פרמזן מגוררת/גרנה פדנו

50 גר’ מוצרלה מגורדת/גאודה/צהובה

חופן פירורי לחם

חופן גרנה פדנו/פרמזן מגורר

תבנית מלבנית בינונית – עדיף פיירקס שאפשר להגיש ישר לשולחן

פשטידת כרובית איטלקית

אופן ההכנה –

  • מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח עד לריכוך 15 -20 דקות בערך, מסננים היטב.
  • במקביל מבשלים גם את הפסטה במי מלח ומסננים.
  • מטגנים את הבצל הקצוץ במעט חמאה עד להזהבה יפה.
  • מכינים בשמל – מחממים את החמאה לאחר שנמסה מוסיפים קמח ומערבבים היטב. ואז מוסיפים את החלב , מבשלים עוד כמה דקות עד להסמכה.
  • מעבירים את הבשמל לקערה מתבלים במלח פלפל שחור ובזיליקום קצוץ. מוסיפים גם את השמנת .
  • משלבים לתוך הקערה את הבצל המטוגן,הביצים והגבינות ומערבבים היטב.
  • מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית ומפזרים גם את הפסטה המבושלת.
  • שופכים מעל הכל את הרוטב של הגבינות והביצים וקצת מערבבים להטמעה של הרוטב.
  • מסדרים מעל את העגבניות ועלי בזיליקום בנדיבות.
  • מפזרים מלמעלה גרדנה פדנו ופירורי לחם.
  • מכניסים לאפייה של כחצי שעה .

מתכון לפשטידת כרובית איטלקית מופלאה

חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת 

פשטידות ומלוחים

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments