פנטונה – עוגת שמרים איטלקית Panettone

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פנטונה  (Panettone)  היא עוגה איטלקית חגיגית.

מקורה בצפון איטליה. היא חלק מהמאכלים המסורתיים של חג המולד באיטליה. 

נוהגים להכין את הפנטונה בצורת גליל בתבנית בעלת שוליים גבוהים או בכלי חרס כדוגמת עציץ.

אך לא רק, ראיתי אותה גם בצורה של אינגלישקייק .

העוגה נמכרת באיטליה בכל הסופרים ובמעדניות מובחרות.

 

הפנטונה מורכבת מבצק שמרים עשיר דומה לבריוש ובתוכו הפתעות קטנות של צימוקים

מושרים בברנדי וחתיכות של תפוזים מסוכרים שמעניקים לעוגה את טעמה המיוחד.

באוקטובר האחרון טיילתי עם משפחתי בצפון איטליה.

הגענו לפסטיבל אוכל בעיר אלבה שמחוז פיימונטה. 

שם בין דוכני המכירה הרבים היה גם דוכן לעוגה המופלאה הזאת.

      

טעמתי חתיכה ואז שוב חזרתי לטעום כמה פעמים עד שבסוף נשברתי וקניתי.

כל כך טעימה ממש נמסה בפה. מאוד אהבתי את העוגה וניסיתי לשחזר אותה.

דפדפתי בכמה מתכונים איטלקיים.

(הפנטונה המקורית והמסורתית האיטלקים מכינים מבצק של מחמצת והתהליך לוקח כמה ימים .)

כמובן שיש קיצורי דרך להכנה עם שמרים רגילים.

שיניתי מעט והגעתי למתכון מצוין .

העוגה תתאים לחג ט”ו בשבט הקרב ובא ובכלל למי שאוהב את טעמי התפוז,

זה פשוט נפלא.

הכנתי 2 עוגות אחת גדולה יותר עם פירות יבשים ותפוזים מסוכרים ואחת עם חתיכות של שוקולד.

 

    

המצרכים – 

600 גר’ קמח

30 גר’ שמרים טריים

2 חלמונים

ביצה

כוס סוכר

וניל

כ- כוס חלב

כפית גרידת תפוז

150 גר’ חמאה

וניל

כפית שטוחה מלח

 

כוס מעורבת בצימוקים וחמוציות.

3-4 כפות ברנדי או רום אלכוהולי

חופן נדיב של קליפות תפוזים מסוכרות חתוכות דק.

לעוגה השניה – שוקולד מריר חתוך לקוביות או שוקולד צ’יפ

 

ממיסים את השמרים ברבע כוס מהחלב ומעט סוכר.

בקערת המיקסר מניחים קמח מנופה.

מוסיפים תערובת השמרים שתפחה, סוכר ,וניל,חלב מתחילים בעירבול

ומשלבים את הביצים. לאחר כמה דקות מוסיפים את החמאה .

ממשיכים בלישה של כ- 8-10 דקות.

הבצק צריך לצאת ממש רך ודביק.

מניחים להתפחה שעה וחצי , מכוסה .

בשלב זה מומלץ להכניס לקירור לילה .

מחלקים את הבצק ל-2/3 ו – 1/3 

מרדדים את החלק הגדול.

    

מפזרים את הפירות והתפוזים המסוכרים.

מגלגלים ויוצרים כדור .

מניחים על נייר אפייה משומן, בתוך כלי עגול וצר עם שוליים גבוהים.

אני השתמשתי בעציץ חרס.

את החלק השני מכינים באותה צורה פשוט מפזרים חתיכות של שוקולד.

מניחים במקום חמים לתפיחה של כ 3-4 שעות תלוי במזג האויר.

הבצק צריך לתפוח הרבה – להכפיל את נפחו, כדי שתצא עוגה אוורירית.

מורחים את המאפה בחמאה מומסת וזורים מעט סוכר מלמעלה.

מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 190 מעלות כרבע שעה.

מנמיכים ל- 175 ואופים עוד בערך כ-35-45 דקות.

ועם השוקולד –

 

תכינו זה נפלא 🙂

 

עוד מתכונים בניחוח איטלקי 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments