עוגת גבינה של פעם עם פירות יער ושטרוייזל

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה של פעם עם פירות יער ושטרוייזל

13555675_1137072963019392_1204637320_o

 

 

 

עוגת גבינה כמו של פעם ,

תחתית בצק דק פריך,  מעל תערובת גבינות וציפוי של שטרוייזל .

עוגה של סבתא אבל עם שינויים קטנים שלי.

שילבתי כמה סוגי גבינות בתערובת, וכדי להכניס קצת חמיצות למתוק של הגבינה,

שילבתי פירות יער – אוכמניות ופטל מעל תערובת הגבינה, שילוב מופלא , גם בטעם וגם במראה.

עוגה יפייפיה וגם טעימה מאוד.

בואו להכין, שווה !

13548927_1137073163019372_1020078262_o

איך מכינים עוגת גבינה כמו של פעם עם פירות יער ושטרוייזל? 

המצרכים לבצק-

50 ג”ר חמאה

חלמון

50  ג”ר שקדים טחונים או אגוזי לוז

50 ג”ר קמח

גרד לימון חצי כפית

קורט מלח

2 כפות סוכר

 

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

מתחילים בהכנת הבצק-

מכניסים למעבד מזון קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר וחמאה.

מעבדים עד שנוצרים פירורים דקים. מוסיפים את החלמון, ממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד.

מרפדים תחתית תבנית 24-26  בבצק. מכניסים לקירור של כשעה לפחות.

מחממים תנור 180 מעלות ואופים את התחתית כ- 20 דקות עד הזהבה קלה.

מוציאים ומניחים לקירור.

בינתיים מכינים את מלית הגבינה ואת השטרוייזל

מצרכים לשטרוייזל-

30 ג”ר חמאה קרה

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

כ- חצי כוס קמח

לערבב את כל החומרים לתערובת פירורית.

 

להכין בצד גם- חופן נדיב של פירות יער טריים/קפואים אוכמניות ופטל . 

 

מצרכים לתערובת הגבינה-

500 ג”ר גבינה לבנה  5/9 אחוז מסוננת מנוזלים

250 ג”ר ריקוטה (אם אין אפשר עוד 250 גר’ גבינה לבנה )

150 ג”ר מסקרפונה או גבינת שמנת 

כוס סוכר

מעט קליפת לימון מגורדת 

3 שקיות סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

3 כפות קמח

5 ביצים מופרדות

מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר.

בקערה נפרדת טורפים את הגבינות עם החלמונים, הוניל, גרד לימון, סוכר וקמחים.

משלבים את תערובת הגבינות עם קצף החלבונים ומערבבים למסה אחידה.

שופכים את תערובת הגבינה על התחתית האפוייה, מפזרים את פירות היער מעל הגבינה ומכניסים לאפייה בתנור מחומם על 170 .

 

לאחר 10 דקות אפייה מפזרים את השטרוייזל מעל העוגה וממשיכים באפייה.

לאחר כחצי שעה מנמיכים את טמפרטורה של התנור ל- 150-160 מעלות.וממשיכים לאפות עוד כשעה ,

לקראת סוף האפייה מנמיכים את התנור לטמפרטורה 130-140.

משאירים את העוגה להתקררות בתנור.

 

לאחר שהתקררה מכניסים לקירור במקרר.

 

מגישים קר.

13570277_1137061636353858_474241605_o

עוגת גבינה כמו של פעם טעם גן עדן !

 

כנסו לכל מתכוני עוגות הגבינה שלי 

 

13555675_1137072963019392_1204637320_o

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

 

מבחר מתכונים לשבועות 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments