טארט פירות קיץ

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

13461261_1128213410572014_1629715361_o

 

13453112_1128213617238660_1057970801_o

 

טארט פירות קיץ- איזה עוגה צבעונית ומשמחת.

הכי מתאימה לימי הקיץ הלוהטים.

הפירות בשיא העונה , כל כך יפים וטעימים, דוכני הפירות בשווקים עמוסים בכל טוב.

הכי מתבקש להכין קינוחים בשילוב פירות.

בטארט הפירות אפשר לשלב את כל מה שיש במקרר, וכמה שיותר צבעוני.

 

תחתית בצק פריך שקדים, שכבת ריבה חמצמצה,

המילוי קרם פטיסייר/מסקרפונה חלומי ומעליו מונחים פירות קיץ צבעוניים ועסיסיים.

 

בא לכם לשמח את המשפחה או האורחים,

בואו להכין,

 

13467552_1128213280572027_605262337_o (1)

 

המצרכים לטארט- תבנית 22

 

100 ג”ר חמאה קרה 

ביצה קטנה

כפית גרד לימון

1/3 כוס אבקת סוכר

סוכר וניל

50 ג”ר שקדים טחונים או אגוזי לוז

כוס ורבע קמח ( כ- 150 ג”ר )

קורט מלח

 

 

המצרכים לקרם פטיסייר-

כוס ורבע חלב

1 ביצה + חלמון

3 כפות קורנפלור

1/2 מקל וניל

1/3 כוס סוכר

 

130 ג”ר גבינת מסקרפונה

כך אבקת סוכר

שקית סוכר וניל

 

פירות קיץ טריים חתוכים או שלמים  כמו-

ענבים, דובדבנים, משמש, אננס, שזיף, פטל ,אפרסק

3-4 כפות ריבת דובדבנים 

 

 

מתחילים בהכנת הבצק –

מכניסים למעבד מזון קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר וחמאה.

מעבדים עד שנוצרים פירורים דקים. מוסיפים את הביצה, ממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד.

מרפדים את הבצק בתבנית של טארט כולל הדפנות.

מכניסים את התבנית המרופדת למקרר לקירור של שעה לפחות.

מחממים תנור לטמפרטורה 180 מעלות.

דוקרים מעט את הבצק עם מזלג , ומכניסים לאפייה כ- 20-30 דקות ,

עד שהבצק מזהיב מכל צדדיו.

מוציאים ומקררים.

הכנת הקרם-

מניחים כוס חלב ,סוכר ותוכן מקל וניל בקלחת ומחממים.

ברבע כוס החלב הנותרת מערבבים את הקורנפלור הביצה והחלמון.

משלבים את התערובות תוך כדי השוואת טמפרטורה .

ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד.

עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסה . מורידים מהאש ומקררים.

13453156_1128213730571982_1646046508_o

מכסים ומכניסים את הקרם לקירור והתייצבות של כמה שעות במקרר.

מקציפים את המסקרפונה עם אבקת הסוכר ווניל.

תוך כדי הקצפה משלבים את הפטיסייר .

 

 

מורחים את תחתית הפאי בריבת דובדבנים (או כל ריבה שאתם אוהבים) .

13493329_1128215220571833_2007107926_o

מכניסים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים אותו מעל הריבה .

13446165_1128214873905201_1684875606_o

13453112_1128214677238554_344023131_o

מישרים את הקרם ומסדרים את הפירות.

13493426_1128214643905224_553460628_o

לאחר שמסדרים את כל הפירות יפה ,יפה,

מערבבים 2 כפות ריבת משמש או דבש בכף מים רותחים,

ומברישים בעדינות את הפירות .

מכניסים לקירור של כמה שעות להתייצבות.

מגישים לאורחים וקוצרים מחמאות !

13467552_1128213280572027_605262337_o (1)

13461175_1128212723905416_1706877796_o (1)

13453103_1128211657238856_1704599173_o (1)

מבט מלמעלה

 

13588869_1136937029699652_1583608293_o

אפשר להכין את הטארט גם בתבנית טארט מלבנית 

13548969_1135855246474497_365266849_o

 

 

 

כנסו לעוד מתכוני עוגות פרי 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מאגר המתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments