עוגיות שוקולד מרשמלו ריבה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

 

 

לפני כמה חודשים ראיתי באינסטגרם תמונה של עוגיות שוקולד הורסות.

עוגיות סנדויץ ממולאות במרשמלו נמס וריבה אדומה ומצופות בשוקולד.

 

חיפשתי את המקור והגעתי לבלוג מקסים ומתוק שממש שווה להכיר.

המתכון לעוגיות המקוריות נמצא כאן.

 

עוגייה יפה ומקורית והיא פשוט ביס מושלם.

המתכון שלי דומה למקור עם שינויים קטנים שלי .

 

 

בואו להכין עוגייה מיוחדת וטעימה,

 

המתכון לבצק- 25-30 עוגיות

150 גר’ חמאה

1/2 כוס סוכר

ביצה

2 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

3 כפות קקאו

קורט מלח

סוכר וניל/רום

50 גר’ שוקולד מריר/חלב מגורד

גרידה מחצי תפוז (לא חובה)

 

למילוי-

מרשמלו 

ריבה אדומה – אני השתמשתי בריבת שזיפים .

ציפוי-

200 גר’ שוקולד חלב או מריר – אפשר לערבב

100 גר’ שוקולד לבן מומס

 

 

 

16388631_1331717520221601_50614645_o

IMG_8197

 

מתחילים בהכנת הבצק-

בקערה מניחים חמאה וסוכר, מערבבים מעט ומוסיפים את הביצה.

מערבבים עד לקבלת תערובת רכה . 

מנפים את החומרים היבשים בקערה נפרדת.

משלבים את תערובת הקמח לקערת החמאה.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים עד לקבלת בצק .

 

עוטפים בניילון ומכניסים לקירור של כחצי שעה.

מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ.

קורצים עיגולים או כל צורה אחרת.

IMG_8071   IMG_8075

 

מכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש על 170 מעלות כ- 10 דקות.

מוציאים ומקררים.

מחלקים את כמות העוגיות לחצי.

על חצי אחד מניחים מרשמלו. על החצי השני כפית ריבה.

IMG_8092

מכניסים את התבנית עם המרשמלו לתנור ל- 2 דקות.

מוציאים מהתנור .

לוקחים את העוגיה עם הריבה וסוגרים על המרשמלו הנמס.

IMG_8095   IMG_8094  IMG_8098

ממיסים את השוקולד בתוך שקית הזילוף -פשוט מניחים בתוך קערה עם מים רותחים.

 

לאחר שהעוגיות התקררו מצפים בשוקולד.

 

IMG_8106

על חלק מהעוגיות זילפתי שוקולדים בשני צבעים.

IMG_8108

IMG_8115

 

IMG_8195

IMG_8166

כנסו לכל מתכוני העוגיות שלי 

 

 

הצטרפו לעמוד שלי בפייסבוק

 

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments