עוגת רוגלך גביניות שמרים עם פטיסייר גבינה ואוכמניות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי בסופשבוע האחרון גביניות שמרים משגעות.

כשאני מכינה בצק שמרים לשבת לפחות חלק מהבצק הופך לגביניות .

המילוי שמורכב מקרם פטיסייר בשילוב עם גבינה , מתמזג לתוך הבצק והופך את המאפה לביס מטורף.

רך עסיסי פשוט חלומי בשילוב עם פרי או צימוקים – במקרה הזה היו לי אוכמניות טריות.

המצרכים לבצק – מתאים ל- 3 עוגות

750 גרם קמח

כף וחצי שמרים יבשים (14 גרם)

200 גרם חמאה

2 ביצים

3 כפות שמן

חצי כוס סוכר

חצי כפית מלח

כוס ורבע חלב

כפית מחית וניל(סוכר וניל)

גרידה מלימון

להכנת קרם וניל – מילוי לעוגה אחת 

כוס ורבע חלב

ביצה

כפית וניל איכותית – תמצית או מחית/ 3 שקיות סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס סוכר

250 גר’ גבינה לבנה – לסנן היטב מנוזלים – (כאן תוכלו לראות מתכון) +2 כפות סוכר +גרידה של לימון

חופן אוכמניות (אפשר להחליף בקוביות של תותים)

אופן ההכנה –

הכנת הבצק –

  • בקערת המיקסר מניחים רבע כוס מהנוזלים – כפית סוכר וכף שמרים . משאירים 10  דקות עד שהתערובת תופחת
  • מוסיפים את הביצים והנוזלים,סוכר ומערבבים היטב ואז מנפים קמח ומתחילים בלישה. תוך כדי מוסיפים את החמאה ושאר המרכיבים .
  • לשים 10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק מעט דביק.
  • מעבירים לקערה משומנת מכסים ומתפיחים כשעה.
  • אפשר להכין ערב לפני ולאחסן במקרר ובקיץ מומלץ!

מכינים קרם פטיסייר וניל

  • מחממים כוס חלב עם הסוכר והוניל עד שהסוכר נמס והתערובת על סף רתיחה – מורידים מהאש ומנחים בצד.
  • בקערה נוספת טורפים את רבע כוס החלב והקורנפלור ומשלבים את הביצה וטורפים לתערובת אחידה.
  • מעבירים מעט מהחלב החם לתערובת הביצים להשוואת טמפרטורה . ואז מוסיפים בהדרגה לתוך החלב. טורפים היטב ומחזירים לבישול על הגז.
  • ממשיכים כל הזמן לערבב את התערובת עד שהיא מסמיכה לדרגה של קרם פטיסייר.
  • מורידים מהאש ומקררים היטב את הקרם.
  • מערבבים גבינה לבנה עם סוכר וגרידה של לימון.
  • משלבים לתוך הקרם את הגבינה הלבנה . מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • מחלקים את הבצק ל- 3
  • מחלק אחד נכין את העוגה
  • מרדדים את הבצק למלבן גדול
  • מורחים את המלית על פני כל הבצק.
  • חותכים באמצע לרוחב ואז כל חלק חותכים למשולשים.
  • חופן אוכמניות לוקחים ומפזרים מעל הגבינה.
  • מגלגלים לרוגלך ומניחים בתנבית עגולה על גבי נייר אפיה אפשר לפזר עוד אוכמניות סביב.
  • לאחר התפחה של חצי שעה או יותר במקום חמים.
  • מכניסים לאפייה 175 מעלות כחצי שעה.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים בסירופ סוכר
  • חצי כוס מים שליש כוס סוכר מעט מיץ לימון להרתיח עד שנעשה מעט סמיך.
  • את הבצק הנותר אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים – קינמון,שוקולד וכו’
  • כאן מתכונים לעוגות שמרים עם שלל מליות 

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

מצטרפים אלי לעמוד שלי כאן –  באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

חזרה לדף הראשי !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments