מתכון עוגת סולת – גלבלוז

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

גלבלוז – עוגת סולת עשירה ועסיסית עוגה שמכינים בפורים, במיוחד למשלוחי המנות.

עוגת הדגל של המטבח הטריפוליטאי.

עוגה ממש קלה להכנה והיא גם ללא ביצים או מוצרי חלב.

העוגה משתבחת עם הזמן לכן מומלץ להכין אותה לפחות 3 ימים לפני שמגישים.

את העוגה הזו סבתא הייתה מכינה בשבתות וחגים וכמובן בפורים .

הזכרון שלי מבית סבתא הוא של ריחות וטעמים. ואחד הריחות הכי מובהקים שהיה בבית של סבתא הוא ריח הגרניום הלימוני-  הריח הנפלא של עלי העטרה , שגדלו בחצר של סבתא  .

את עלי העטרה סבתא הייתה מכניסה לסירופ של כל המתוקים הטריפוליטאים – ספרה , דבלה, בוריק בלוז, מקרוט וגלבלוז.

העטרה – גרניום לימוני נמצא בהמון גינות ציבוריות מסביב לבית , אצלי יש עציץ קטן במרפסת. אל תפספסו הוא חלק מהטעם של הסירופ !

וכך הוא נראה

ההבדל בין הגלבלוז לעוגת ספרה – את הספרה מכינים עם ביצים וכמו כן בעוגת הספרה יש שכבה אמצעית של תמרים ואגוזים . כאן מתכון שווה לעוגת הספרה הטריפוליטאית 

הגלבלוז מעט יותר דחוסה, באה בדרך כלל ללא מלית ,אך אפשר לשלב לתוכה, חופן צימוקים או חתיכות קטנות של תמרים.

אני בעוגות שלי אוהבת לשלב גם שקדים טחונים לא חובה אבל זה בהחלט מעשיר את העוגה ונותן פריכות ורכות.

את העוגה חותכים למעויינים לפני האפייה ונועצים בכל חתיכה חצי שקד.

לאחר האפייה מרטיבים את העוגה בסירופ דבש מתוק ועשיר .

ואם תעקבו בדיוק אחרי ההוראות – תצא לכם עוגה חלומית רכה ועסיסית !

מכינים תבנית מלבנית בינונית

עוגה בחושה וקלה להכנה

איך מכינים גלבלוז ?  עוגת בסבוסה טריפוליטאית לפורים

המצרכים –

3 כוסות סולת

כוס שקדים טחונים

שקית אבקת אפייה

2 שקיות סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

גרידת מתפוז שלם

כוס מיץ תפוזים

כפית גרגרי מסטיקא טחונים (6-8 גרגירים)

חצאי שקדים לקישוט

כמו כן אפשר לשלב חופן צימוקים או תמרים קצוצים.

קורט מלח

הסירופ-

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

שקית סוכר וניל

קליפות לימון ותפוז

מיץ מלימון טרי

עלי עטרה מהגינה (יש גם בכל הגינות הציבוריות – לא לוותר זה חלק מהטעם )

אופן ההכנה –

מחממים תנור על 180 מעלות טורבו

  • בקערה מניחים את הסולת ומערבבים לתוכה- סוכר, וניל, אבקת אפייה, מסטיקא וגרידה של תפוז.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • משלבים את את מיץ התפוזים ומערבבים לתערובת אחידה שצריכה להיות דביקה ורכה.
  • מעבירים לתבנית אפייה ומשטחים היטב עם הידיים. משאירים למנוחה של כחצי שעה הסולת סופגת את הלחות לפני האפייה וזה שלב שגורם לסולת להיות רכה יותר אחרי האפייה.
  • חותכים למעויינים ונועצים חצי שקד בכל חתיכה.
  • מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה
  • מכינים את הסירופ – מבשלים את כל מצרכים הסירופ כ-20-30  דקות עד שבסירופ הופך לסמיך .מורידים מהאש ומקררים.
  • כשהמאפה יוצא מהתנור עוברים על החתכים שוב ושופכים את הסירופ .

תנו לעוגה לנוח לפחות יום לפני שטועמים!

רוצים להכין עוד מתוקים מהמטבח הטריפוליטאי ?

לחצו כאן 

כנסו כאן – מתכונים פרווה 

כאן מאגר המתכונים לפורים 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ? – מתכוני פורים מתוקים  חדשים בדרך אז כדאי !!!

 

הצטרפו לדף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי” 

וגם לקבוצה ” התפריט היומי” 

 

מתכונים לפורים

מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

 מתכונים פרווה  

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments