מתכון למפרום כרובית שזה אחד המעדנים הכי טעימים שיש – הסבר מדוייק של סבתא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

מפרום כרובית זה אחד מהסירים הכי טעימים שתכינו

הכרובית עכשיו בשיא העונה ואין יותר טעים מלהכין סיר כזה לשבת לחג או סתם ליום פנינוק משפחה.

 

מכינים באותו האופן כמו שמכינים מפרום רגיל עם תפוחי אדמה

אני בכלל אוהבת להכין מפרום בשלל ירקות כמו חציל,קישוא כרישה,בצל  ותפוחי אדמה שזה הקלאסי וכמובן גם כרובית .

אז מה שצריך זה להצטייד בכרובית טרייה ובשרנית .

להפריד לפרחים ולחתוך כל פרח במרכז

מלית בשר טעימה של מפרום והשאר ממש כמו מפרום רגיל.

את המתכון הזה אני מכינה כמה עשרות שנים מאז היותי ילדה קטנה ,עומדת על כסא קטן במטבח הפיצפוני של סבתא גרציה מימון , מביטה ועוזרת לה בעבודות הבישול,

הסבתא האהובה שלי שממנה למדתי להכין את כל המעדנים של המטבח הטריפוליטאי .

מפרום כרובית הוא בהחלט אחד המעדנים !

המצרכים למלית הבשר:

 חצי קילו בשר בקר טחון טרי

בצל

גזר

2 פרוסות לחם/חלה רטובות סחוטות 

1 גזר מגורד

ביצה

כפית בהרט למפרום חררת ( או ראס אל חנות)

מעט פלפל שחור

מלח לפי טעם

 

לציר הבישול- 

 בצל קצוץ

עגבניה חתוכה

פרוסות כרשה/דלעת/גזר

ענף סלרי חתוך

3 כפות רסק עגבניות 

כפית פפריקה מתוקה

3-4 עלי בזיליקום – מומלץ מאוד – משדרג את הרוטב

להכין צלחת עם קמח

וצלחת עם 2 ביצים מקושקשות מעט מים וכף רסק 

 

מתכונים נוספים של המטבח הטריפוליטאי 

 

אופן ההכנה:

מתחילים בתערובת הבשר –

במעבד מזון לקצוץ היטב בצל,גזר לחם (אפשר גם פטרוזיליה ) לשלב לבשר ולהוסיף ביצה ותבלינים.

הכרובית להפריד לפרחים ולחתוך באמצע קצת כדי שיהיה מקום למילוי. לרוחב  כמו כיס  חשוב שהבשר יכנס לתוך הכרובית וגם מעל.

להמליח את פרחי הכרובית קצת ממש מעט.

מכינים את הרוטב –

לטגןבצל קצוץ , להוסיף את הירקות והעגבניה, תבלינים ורסק.  

להוסיף כוס מים , להעביר לאש נמוכה מכוסה.

למלא את הכרובית בתערובת הבשר , כמה שנכנס וגם קצת למעלה.

  

 

לחמם במחבת שמן לטיגון עמוק.

לטבול את הממולאים בקמח ואחר כך  בתערובת ביצים ולטגן להזהבה יפה. להוציא לנייר סופג. לסדר בסיר את כל ראשי הכרובית המטוגנים ולבשל על אש נמוכה מכוסה כ- 40 דקות .

זה פשוט מעדן!

עם קוסקוס כמובן זה הולך מצויין .

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 לקבוצת ווטסאפ שלי מקבלים את המתכונים שלי ישר לנייד שלכם

 מתנות קטנות האינסטגרם 

  

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments