מאפה תפוחים בבצק פריך זה טעים ברמות קשות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

הכנתי שטרודל בצק פריך עם מלית תפוחים חלומית.

מה אגיד לכם זה אחד המאפים הכי טעימים שיש.

למי שחובב תפוחים בקינוחים שלו זה קינוח מאוד מאוד טעים ושווה להכין.

השטרודל שהכנתי הפעם הוא שטרודל מבצק פריך והמלית פשוט חלומית,

מכינים טופי קרמל שיכנס גם למלית התפוחים וגם להגשה.

מאפה תפוחים כזה בבצק פריך מכינים בכמות קטנה כי הוא טעים באותו היום שמכינים .

שווה להשקיע ולהכין אותו.

הכי טעים טרי טרי ואפילו מעט חם

 

המצרכים-

לבצק –

210 גר’ קמח (כוס וחצי )

רבע כפית אבקת אפייה

100 גר’ חמאה

קורט מלח

רבע כוס סוכר

שקית סוכר וניל

גרידה של לימון

כף או יותר מים קרים.

מלית –

8 תפוחי גראני  סמיט – הירוקים

גרידה של לימון

רבע כפית קינמון

לטופי קרמל –

3/4  כוס סוכר

3/4 כוס שמנת שמנת מתוקה

אופן ההכנה-

מכינים את הבצק – שמים את המרכיבים במעבד מזון , את המים מוסיפים בסוף רק אם יש צורך.

לאחר שהבצק מוכן שמים בקירור לפחות רבע שעה.ובינתיים מכינים את המלית.

  • קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות
  • במחבת כבדה מניחים את הסוכר ומחממים עד שהוא מתקרמל.
  • מחממים את השמנת 30 שניות במיקרו
  • כשהסוכר מתקרמל מוסיפים את השמנת , מנדנדים את הסיר שהשמנת תתערבב לתוך הקרמל.
  • מבשלים עד שהתערובת הופכת לטופי.
  • מעבירים 1/3 מכמות הטופי לכוס ומשאירים בצד (זה להגשה לציפוי )
  • לשארית הטופי שבמחבת ,מוסיפים את התפוחים החתוכים.
  • ממשיכים לבשל כ- 10 דקות עד שהנוזלים מתאדים והתפוחים מבושלים ורכים.
  • מוסיפים גרידה של לימון וקינמון
  • מקררים היטב את התפוחים בטופי.
  • פותחים את הבצק על נייר האפייה ומרדדים למלבן גדול , מניחים את המלית במרכז וסוגרים משני הצדדים ליצירת שטרודל.

 

  • מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.
  • מגישים חמים עם רוטב הטופי שהשארנו בצד.

  • אם רוטב הטופי מתקשה מחממים אותו מעט ואפשר להוסיף מעט שמנת לדילול.

מה אגיד לכם , פשוט תענוג !

כאן מתכונים לעוגות התפוחים שלי 

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments