לביבות ברוקולי ועדשים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עונת הברוקולי בשיאה –  הברוקולי זמין וזול ונמצא על המדפים בכל סופר.

זה הזמן להכין ממנו מטעמים.

ירק נפלא עם הרבה ערכים תזונתיים בריאים כמו ויטמין C, סידן, חומצה פולית ועוד.

הכנתי לביבות צמחוניות שמכילות ברוקולי, עדשים כתומות ושילוב של

ירק ותבלינים. 

ביחד יוצאת לביבה עשירה בטעם ובערכים תזונתיים רבים.

השילוב בין קטניות לירקות ודגנים יוצר לביבה בריאה ועשירה.

הלביבות אינן מכילות ביצה כך שיתאימו לטבעונים.

אפשר לשלב גם ביצה לתערובת .

 

המצרכים-

 3-4 פרחי ברוקולי טרי כ- 300 גר’

1/3 כוס עדשים כתומות

בצל גדול

חצי כרשה קצוצה

חופן נדיב של עשבי תיבול – בזיליקום, או אחרים – פטרוזיליה,שמיר כוסברה

עירית קצוצה או בצל ירוק

2 כפות קמח כוסמין ( או רגיל או פירורי לחם)/קמח מצה בפסח

3 כפות קוואקר/ קמח חומוס/תפוחי אדמה

מלח, פלפל לפי טעם

 

 

מבשלים את הברוקולי במי מלח עד לריכוך קל.

כך גם את העדשים .

מטגנים בצל קצוץ וכרשה ב 2 כפות שמן זית עד הזהבה קלה.

מעבירים למעבד מזון – בצל,כרשה,קוואקר ועדשים.

טוחנים למחית חלקה.

קוצצים את הברוקולי בסכין חדה.

מניחים בקערה את כל המרכיבים .

 

משלבים את עשבי התיבול והתבלינים. מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה.

מחממים מעט שמן זית על מחבת טפלון. לא בשמן עמוק !

מטגנים את הלביבות משני הצדדים.

מניחים על נייר סופג. 

הלביבות מתייצבות לאחר קירור קל.

 

 

 

 

בתאבון !

 

 

הערה –

אפשר לשלב ביצה בתערובת ואז להוסיף עוד 2 כפות פירורי לחם.

 

מתכונים טבעונים נוספים 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments