טישפישטי עוגת סולת בלקנית מדהימה מכירים ?

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת הסולת של הבלקן – מכינים בטורקיה ,בולגריה

עוגה נהדרת שמזכירה ניחוחות וטעמים של בית לפני פורים…

אז קדימה העוגה הזו ממש קלה להכנה והתוצאה בטעם נפלאה

את העוגה אפשר להכין ככה בלי כלום ,

או עם מילוי אגוזים ושומשום היא טעימה בכל מקרה

במידה ומכינים מילוי – הוא נכנס באמצע בין שתי שכבות של בצק הסולת.

 

המצרכים-

2 כוסות סולת

כוס קמח

כוס קמח שקדים טחונים

שקית אבקת אפייה

2 שקיות סוכר וניל

חצי כוס סוכר

200 גר’ חמאה או 3/4 כוס שמן

גרידת מתפוז

כפית תמצית שקדים – אם יש זה לא חובה – מוסיף טעם

קורט מלח

כוס מים

מילוי –

אם רוצים באמצע ממלאים ב-

כוס אגוזי מלך טחונים +2 כפות שומשום +

3 כפות סוכר +כפית קינמון

אופן ההכנה –

מחממים מים חמאה וסוכר עד להמסה של הסוכר והחמאה.

בקערה מערבבים את שאר המצרכים , מוסיפים את הסיר עם החמאה המומסת.

מערבבים טוב טוב לתערובת חלקה.

במידה ויבש מוסיפים מעט מים.

לאחר שנוצר בצק נותנים לו לנוח כרבע שעה.

משמנים תבנית מלבנית 20/30 או עגולה 26.

מעבירים חצי מהבצק לתבנית מפזרים את תערובת האגוזים .

מרדדים את הכמות הנותרת של הבצק ומעבירים מעל המילוי.

אפשר להכין גם ללא מילוי !

חותכים לקוביות ושמים חצאי שקדים לקישוט.

אפייה 180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה בערך 30-40 דקות .

בזמן הזה מכינים סירופ סוכר – מבשלים עד להמסה והסמכה

כוס וחצי סוכר

2 כוסות מים

מיץ מלימון שלם

כפית מי ורדים

מקררים את הסירופ.

כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ .

כאן מאגר המתכונים לפורים 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים לקבל ממני מתכונים יישר לנייד שלכם ?

הצטרפו כאן 

לקבוצת הווטסאפ שלי 

 

דף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי” 

הקבוצה שלי בפייסבוק  ” התפריט היומי” 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments