העוגה שלא תרצו לפספס – בבקה שמרים גבינה בתוספת קראמבל

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

זו אחת העוגות הכי טעימות שיש

בבקה שמרים רכה וטעימה פוט חלום

לכל אוהבי עוגות השמרים .

אז קדימה לשבת הקרובה תכינו בצק ביום חמישי וביום שישי להכין ולאפות

המלצה שלי

להכין עם שמרים טרייים.

כן הקובייה הפשוטה מהסופר שעושה את ההבדל הגדול

הופכת את עוגת השמרים להרבה יותר טעימה .

והתפיחה אין מה לדבר – פשוט מושלמת !

להכנת בבקה שמרים גבינה

המצרכים-

חצי קילו קמח

25 גרם שמרים טריים

1/3 כוס סוכר

חצי כפית מלח

120 גרם חמאה

ביצה

כפית מחית וניל

גרידה מלימון

כ- כוס חלב

מילוי –

400 גר’ גבינת טוב טעם/טבורוג גבינה למאפים

100 גר’ גבינת שמנת

3/4 כוס סוכר

כף אינסטנט פודינג וניל

כף קורנפלור

ביצה

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

גרידה מלימון

צימוקים או חמוציות חופן נדיב

לקראמבל –

30 גר’ חמאה

2 כפות סוכר

כחצי כוס קמח

קורט מלח

שקית וניל

לפורר ולערבב היטב לתערובת פירורית.

אופן ההכנה-

מערבבים את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר . משאירים  בצד להתפחה, כ-5 דקות. תהליך שגם פותח את השמרים ובודק אם הם טובים !

מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.

מוסיפים סוכר , ביצים, עיסת השמרים, וחלב  בהדרגה.

מתחילים בלישה איטית לשים  כ- 5 דקות ,  מוסיפים את החמאה בקוביות .

לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון. זמן הלישה במיקסר כ 10-8 דקות.

הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה מכסים בניילון לא הדוק מתפיחים כחצי שעה. לאחר מכן

מכניסים למקרר ללילה או לפחות ל- 4 שעות.

מערבבים את מצרכי המלית

מוציאים בצק מהמקרר.

מרדדים על נייר אפייה מקומח את הבצק למלבן גדול.

מורחים מלית על כל המלבן

חוצים במרכז ומגלגלים ל- 2 גלילים גדולים.

מלפפים לבורג את הגלילים.

מניחים בתבנית בבקה עם חור במרכז

תפיחה של 3/4 שעה

מפזרים קראמבל

ומכניסים לאפייה

180 מעלות 40 דקות

שיגעון של עוגה

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments