המאפה שהוא חובה על השולחן בשבועות – מתכון לספנקופיטה ממש כמו ביוון

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

אחרי שטעמתי את המאפה הזה ביוון ניסיתי לפענח בדיוק מה יש בפנים.

ספנקופיטה זה אחד המאפים היותר טעימים שקיימים על הפלנטה שלנו.

בצק פילו קריספי ובפנים מלית עשבים ירוקה עם גבינת פטה ועוד כמה תוספות שגורמות

לחיך שלנו פשוט להתאהב.

אז חקרתי קצת מתכונים יווניים והגעתי לכמה תובנות.

ראשית להשתמש בגבינת פטה איכותית יוונית.

יש להשיג במעדניות וגם בסופרים.

חפשו גבינה איכותית תוצרת יוון , עם אחוזי שומן גבוהים.

ממליצה לא להתפשר על גבינה תוצרת הארץ!!!

ועוד סוד בטעם הוא החופן הקטן של שמיר שעושה את כל ההבדל בין פשטידת תרד פשוטה לספנקופיטה יוונית.

וכמובן גם קורט של אורגנו יבש – שזה הטעם היווני – ביוון כמעט בכל מאכל משתמשים באורגנו.

אז קדימה אתם חייבים להכין את המאפה הזה לשבועות  ובכלל תאמצו אותו לכל ארוחת בראנץ’ או ערב חלבי.

המצרכים-

חבילה עלי פילו שמרית – בצק פילו מצונן נפלא נמצא במקררים של הסופר

להברשת העלים-

50 גר’ חמאה מומסת או חצי כוס שמן זית אפשר לערבב יחד

400 גר’ עלי תרד טרי עדיף בשרני (או מנגולד החלק הירוק)

250 גרם פטה יוונית- לפורר עם הידיים (אם לא מצאתם תשתמשו בפטה עם אחוזי שומן גבוהים 20% לפחות )

כדור מוצרלה טרייה (כ- 100 גר’)- לפורר עם הידיים.(אפשר מוצרלה מגורדת אם אין )

50 גר’ פטה עיזים מפוררת (אני אוהבת את הטעם- לא חובה אפשר להחליף בצפתית)

2 ביצים

כף קמח

קורט מלח

פלפל שחור גרוס מעט

1/3 כוס שמנת מתוקה

קורט אגוז מוסקט

בצל גדול קצוץ

2 כפות עלי שמיר קצוץ דק

חצי כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה –

הכנת המלית –

שוטפים היטב את עלי התרד ומסננים מהמים.

קוצצים קצת עם סכין.

מטגנים במחבת רחבה את הבצל עם 2 כפות שמן זית.

מוסיפים את התרד הקצוץ ומטגנים כמה דקות עד שהתרד מאבד נפח ואין נוזלים בקרקעית.

מורידים מהאש ומקררים היטב.

בקערה טורפים יחד ביצים שמנת מתוקה ,קמח, מעט פלפל שחור קורט מלח ואגוז מוסקט.

מוסיפים לקערה את התרד והבצל , את השמיר והגבינות מפוררות.

מערבבים היטב לתערובת אחידה.

מכינים תבנית גדולה – תבנית שהיא לפחות בגודל של עלי הפילו , אפשר על התבנית של התנור להניח ניר אפיה גדול, לשמן מעט את הניר.

פותחים את עלי הפילו .

מניחים עלה אחד מברישים בשמן ומוסיפים מעליו עלה וכך הלאה חצי מהחבילה (7-8 עלים)

מעבירים את כל המלית מעל העלים.

וממשיכים בשכבות של עלי פילו שבין השכבות מורחים בשמן/חמאה מומסת.

מברישים את החלק העליון וחותכים לקוביות לפני האפיה.

מכניסים לתנור 180 מעלות אפייה של כ- 40 דקות עד ששחום ממש כמו בתמונה.

10 דקות לפני הסוף מורידים לקרקעית של התנור לאפייה טובה גם בחלק התחתון.

מוציאים מהתנור ומעבירים בעזרת הנייר לקרש חיתוך .

וכך מגישים.

חותכים ומתענגים על מאפה משגע

תהנו !

מתכונים עם בצק פילו 

חוברת המתכונים לשבועות 

 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

המאפה שהוא חובה על השולחן בשבועות – מתכון לספנקופיטה ממש כמו ביוון

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments