אתם תודו לי על העוגה הזו – עוגת גבינה פשוט נפלאה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

העוגה הכי אלגנטית וטעימה שיש – עוגת גבינה פשוט קלה להכנה

זו באמת העוגה הכי מומלצת להכנה לשבועות.

ואין סיכוי שלא תצליח לכם !

עוקבים אחרי ההוראות – והן פשוט מדוייקות …

שבועות זה חג עם המון המון הכנות לפני .

השולחן עשיר גם בסלטים, מאפים, פשטידות ועוד עוד.

אז מה שנותר זה למצוא מתכון קל, קל וידידותי להכנת עוגת גבינה,

עוגה שתהיה גם טעימה מאוד, גם קלה להכנה וגם יפה.

אין צורך בגבינות מיוחדות ויקרות

המצרכים הכי זמינים שיש בכל בית !

אז הנה היא

זו העוגה שלכם לחג

ללא הפרדת ביצים!

ללא מיקסר!

ללא תבנית עם מים!

ללא סינון הגבינות!

ועוד ועוד כל מיני התעסקויות מיותרות.

בקיצור, קלה מאוד ומה שחשוב שהיא פשוט מופלאה בטעמה

היא קרמית ,רכה ונמסה לתוך הפה.

ההגשה המומלצת (לא חובה) עם רוטב פירות יער או אוכמניות והיא פשוט עשירה ומתקבלת עוגה

פצצה!

תבנית 26 קפיצית לעוגה משפחתית

לרפד תחתית בניר אפיה

לשמן תבנית בחמאה גם בתחתית וגם בדפנות.

ישנן 2 אפשריות לציפוי

אחת של שמנת מתוקה מוקצפת

ואחת עם ציפוי שמנת חמוצה

זו עם השמנת החמוצה –

וזו עם הקצפת –

המצרכים-

תחתית ביסקוויטים-

200 גר’ ביסקוויט פתי בר טחון

80 גר חמאה מומסת

לתערובת גבינה –

750 גר’ גבינה לבנה 5-9 %

2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ”ל)

3/4 כוס סוכר – אפשר עד כוס זה מספיק בהחלט

5 ביצים

אריזה אחת אינסטנט פודינג וניל (80 גר’)

2 כפות שטוחות קמח

2 כפות שטוחות קורנפלור

כפית מחית וניל/סוכר וניל

גרידה מלימון -מי שאוהב

ציפוי שמנת חמוצה –

שמנת וחצי חמוצה (300 מ”ל)

2 כפות סוכר

כפית מחית וניל/סוכר וניל

ציפוי שמנת מתוקה –

אריזה שמנת מתוקה

כף סוכר

כף אינסטנט פודינג וניל

לרוטב פירות יער-

150  גרם פירות יער או אוכמניות-
3 כפות סוכר
רבע כוס מים
לבשל 10 דקות
לערבב -4 כפות מים עם כפית קורנפלור
להוסיף לסיר ולבשל עוד 3-4 דקות.לקרר -אפשר לאחסן במקרר

אופן ההכנה –

מכינים- תבנית 26 קפיצית מרופדת בתחתית בנייר אפייה לשמן היטב בחמאה תחתית ודפנות.

מחממים תנור 150 מעלות טורבו.

מחממים חמאה במיקרו 30 שניות בקערה ומעבירים לתוכה את הביסקוויטים הטחונים

מערבבים ומהדקים לקרקעית של התבנית מכניסים למקרר.

בקערה טורפים גבינות עם שמנת סוכר והקמחים. מוסיפים ביצים וטורפים עד שהתערובת חלקה.
מוציאים את התבנית מהקירור ומוזגים את הבלילה מעל. מישרים ודופקים 2,3 דפיקות על השיש להוצאת בועות אוויר.
מכניסים לתנור אפייה על טורבו 150 מעלות בדיוק לשעה. אם התנור חזק אז 50 דקות יספיקו .
סוגרים תנור ומשאירים לקירור של 10 דקות בתנור .

מוציאים מכינים מראש תערובת שמנת חמוצה לציפוי
גביע וחצי שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
כפית מחית וניל /סוכר וניל
מערבבים הכל יחד למחית חלקה.
מורחים מעל העוגה בעדינות ומכניסים לתנור משאירים בתנור לשעה, תנור לא דלוק !!!!

מקררים היטב .

אם רוצים ציפוי שמנת מתוקה פשוט מקציפים שמנת עם כף סוכר וכף פודינג.

מקשטים קצפת מעל העוגה ובהגשה מוזגים במרכז את רוטב פירות היער .

חג שמח !

אתם תודו לי על העוגה הזו היא פשוט    נ פ ל א ה!

חוברת המתכונים לשבועות 

 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
הילה
5 months ago

הי האם אפשרי לוותר על התחתית?

דבורה
11 months ago

שבועות 2023, הכנתי את העוגה. מושלמת וקלה להכנה,בחושה,עם ציפוי שמנת חמוצה ונהנינו מאוד רואים שחצי נגמרה. אכן מגיע לך תודה

עוגת גבינה בחושה.jpeg
אילנה
11 months ago

את השמנת החמוצה מורחים על העוגה בעודה חמה?