עוגת תפוחים ותמרים עם קראמבל שקדים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת תפוחים ותמרים קלה להכנה עם מרכיבים נהדרים שיוצרים עוגה משובחת וטעימה.

לקראת ט”ו בשבט זו הולכת להיות העוגה שתכינו שוב ושוב.

שילוב בין תפוחים ותמרים עם כמה תוספות שמתבלות את העוגה ונוצר ביס מושלם.

עוגה שמכילה פרי יוצאת תמיד רכה ועסיסית .

מכינים את כל המצרכים . ואז מתחילים בהכנת העוגה .

כל ההכנה לוקחת בדיוק 5 דקות ולתנור.

מערבבים תערובת עוגה בחושה מפזרים מעל את הקראמבל הנהדר שיוצר עוד שכבה קראנצ’ית וטעימה ומכניסים לאפיה בתנור .

המצרכים-

4 ביצים

חצי כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

רבע כוס סוכר חום(50 גר’)

2 כפות סילאן

קורט מלח

כוס וחצי קמח תופח (או קמח רגיל עם חצי שקית אבקת אפייה)

ניתן להשתמש גם בקמח כוסמין או שיפון

חצי כוס קמח שקדים

4 תפוחים קלופים וחתוכים קוביות (לא משנה מה שיש בבית- עדיפות על ירוקים או פינק ליידי)

2 כפות מיץ לימון

6 תמרים מג’הול גדולים קצוצים לקוביות + כף גדושה של קמח

שקית סוכר וניל

כפית קינמון

קורט ציפורן (לא חובה- זה תבלין)

כפית גרידה מתפוז טרי

לקראמבל-

50 גרם חמאה/נטורינה

2 כפות סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

3/4 כוס קמח (100 גר’)

חופן שקדים פרוסים מולבנים

אופן ההכנה –

קולפים תפוחי עץ וחותכים לקוביות קטנות – סוחטים מיץ לימון מעל ומערבבים .

קוצצים את התמרים לקוביות קטנות ומערבבים עם כף קמח.

מכינים את הקראמבל – בקערה מערבבים את כל המצרכים לפירורים ומוסיפים את חופן השקדים.

מכינים את תערובת העוגה-

טורפים בקערה או במיקסר את הביצים עם הסוכר.

מוסיפים חמאה/נטורינה רכה ,מיץ וסוכר חום מערבבים היטב ואז מוסיפים את שאר המרכיבים קמח, תבלינים מלבד התפוחים והתמרים.

לאחר קבלת תערובת אחידה וחלקה משלבים את תפוחי העץ והתמרים.

מערבבים היטב.

מעבירים לתבנית – אפשר תבנית עם חור באמצע(אנג’ל,סבתא) או תבנית 26 או 2 תבניות אינגליש קייק.

מפזרים את הקראמבל מעל העוגה ומכניסים לאפיה

תנור מחומם על 180 מעלות חצי שעה , ואז להוריד טמפרטורה ל- 170 להניח מעל התבנית נייר אפייה(כדי שהקראמבל לא ישרף)

להמשיך לאפות עוד כ- 20 דקות.

לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין אפשר להגיש

נפלאה!

  • תוכלו לשלב במקום תמרים כל פרי אחר יבש כמו צימוקים,שזיפים,חמוציות וכו’ או להוסיף,כמו כן גם אגוזים.

היא בחושה, קלה ומנחמת – עוגת תפוחים ותמרים עם קראמבל שקדים

כאן- מתכונים לט”ו בשבט 

מוזמנים לעמוד שלי באינסטגרם 

כנסו כאן  להצטרף לווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
חוה
1 year ago

מתכון מעולה!
קצת כתוב בצורה מסובכת, והשתמשתי בהרבה כלים בגלל דרך ההכנה. שכחתי לשים את השקדים הטחונים (רשום ברשימת מצרכים ולא בהכנה, גם הסילאן לא רשום), אך למרות הכל יצאה עוגה מטריפה. רכה ומעולה. המון תודה!