גאלט תפוחים עם קרם שקדים -חתיכת גן עדן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הביס הזה מושלם !

בצק פריך עוטף מלית של קרם שקדים ומעליו תפוחים אפויים אין טעים יותר מזה

באחריות !

קל להכנה

לא צריך להיות מדוייק

גאלט סוג של טארט מרושל ומהיר הכנה .

בצק פריך בתחתית מניחים על נייר אפייה ומעליו מלית ,מקפלים את הצדדים ואופים.

זה כל הסיפור

אפשר להכין גאלט כזה גם בפסח

עם בצק פריך ללא גלוטן

המתכון שלו כאן 

מתכון לגלאט תפוחי ושקדים – נפלא 

המצרכים –

לבצק –

100 גר’ חמאה

2 כפות אבקת סוכר

כוס וחצי קמח

קורט מלח

וניל

גרידת לימון

2 כפות מים קרים

לקרם שקדים –

125 גר’ קמח שקדים(כוס ורבע )

30 גר’ חמאה

חצי כוס אבקת סוכר

גרידה מלימון

שקית ס.  וניל

כפית תמצית שקדים

ביצה

כפית קורנפלור

לתפוחים –

3-4 תפוחי עץ זהובים קלופים וחתוכים לקוביות

רבע כוס סוכר

כפית קינמון

כפית קורנפלור

אופן ההכנה –

נעבד את המרכיבים הבצק לבצק חלק .

נכניס למקרר לחצי שעה.

קרם שקדים-  מערבבים את כל המרכיבים לקרם חלק.

תפוחים מבשלים בסיר את כל המרכיבים כ- 10 דקות לערבב מידי פעם .

לקרר היטב.

הרכבת הגאלט –

מרדדים על גבי נייר אפייה את הבצק לעיגול גדול .

אפשר להשאיר על תבנית של תנור או להכניס לכלי עגול כפרי.

מורחים את קרם השקדים ומעליו מניחים את התפוחים.

סוגרים קצת את הבצק בצדדים מעל התפוחים.

מכניסים לאפייה 180 מעלות כ- 40 -50 דקות.תלוי בתנור שלכם.

זה נפלא ואפשר להגיש חם או קר.

אם נשאר…

שומרים בקירור.

 

 מתנות קטנות האינסטגרם 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments