איך מכינים צ’ימיצ’ורי ביתי מושלם כמו במסעדות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אצלי במקרר יש באופן קבוע צ’ימיצ’ורי.

את הרוטב הזה הכרתי לראשונה בשנות ה- 80 כשפתחו בארץ את רשת מסעדות אל גאוצ’ו – מסעדה ארגנטינאיות של בשרים. רוטב משגע שפשוט שידרג את המנות שהוגשו.

צ’ימיצ’ורי הוא רוטב/ סלסה שמתאים לארוחת בשרים צלויים ומקור הרוטב במטבח הארגנטינאי.

ישנן גרסאות שונות לצ’ימיצ’ורי בעיקר בעשבים שמכניסים לתוכו.

אני מכינה אותו קבוע אצלי במקרר הוא נהדר גם בסנדויצ’ים או כתוספת לסלטים בארוחות.

מלא בטעם ומוסיף המון לכל ארוחה.

המצרכים –

2 אריזות פטרוזיליה טרייה

בצל

חצי ראש שום (6 שיני שום לערך)

פלפל אדום

חצי  פלפל ירוק חריף (למי שאוהב חריף)

כפית אורגנו יבש

כחצי כוס שמן זית או יותר

3 כפות חומץ בן יין (או רגיל)

חצי כפית סוכר

מלח

אופן ההכנה –

קוצצים היטב את הפטרוזיליה אפשר במעבד מזון.

קוצצים את הבצל והפלפלים לקוביות קטנטנות.

כותשים את השום.

מערבבים יחד עם הפטרוזיליה.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

הרוטב טעים לאחר כמה שעות שהטעמים נספגו.

ניתן לשמור במקרר , משתבח לאחר יום או יומיים.

תוספת מעולה לכל ארוחה ובעיקר לבשרים ודגים על האש.

 מצטרפים אלי גם באינסטוש  – מתנות קטנות האינסטגרם

 

 

*אפשר לקצוץ את כל המרכיבים יחד במעבד לתערובת שתהיה יותר כמו של ממרח

אני פחות אוהבת שהכל טחון ומעדיפה לקצוץ פלפלים ובצל בסכין חדה.

מתכונים לסלטים 

מתכונים מהירים וקלים 

מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments