משנכנס הדר מרבים בשמחה ו ב- פ ר ג 🙂
עוגה מושלמת לכל חובבי הפרג, כי היא מלאה בפרג.
כמות נדיבה של מלית פרג ומעט בצק.
את העוגה הכנתי בתבנית מרובעת.
פרג -אך ורק טחון טרי, לאחסן עד השימוש בפריזר.
המצרכים לבצק – בעוגה השתמשתי בשליש מהבצק.
600 גר' קמח
כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 חלמונים
וניל
גרד לימון
200 גר' חמאה
כ-כוס חלב
חצי כפית מלח
המילוי-
200 גר' פרג טחון טרי!
כוס חלב
כף סולת
1/2 כוס סוכר
50 גר' חמאה
גרד מלימון שלם
כפית רום איכותי
1 חלבון (שנשאר מהבצק)
3 כפות סוכר
2 כפות ריבת פובידל/שזיפים
מתחילים בהכנת הבצק-
בכוס מערבבים שמרים עם מעט מהחלב וכפית סוכר, מניחים להתפחה כמה דקות.
בקערת המיקסר מנפים קמח, משלבים חלמונים, וניל, חלב ותערובת השמרים,
מתחילים בלישה איטית כ-5 דקות מוסיפים את קוביות החמאה.
ממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות אם יש צורך מוסיפים עוד מעט חלב.
לקראת סוף הלישה משלבים מלח וגרד לימון. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולצאת רך.
מניחים להתפחה כחצי שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .
מורידים נפח מהבצק שתפח ומקפלים אותו מספר קיפולי לישה.
מכניסים למקרר.
קירור של לילה מומלץ.
הכנת המילוי-
מניחים פרג,סוכר,סולת וחלב בקלחת ומחממים על אש בינונית .
בוחשים תוך כדי בישול עד שהתערובת מסמיכה .
מורידים מהאש ומשלבים – חמאה ,גרד לימון ורום. מקררים.
מקציפים את החלבון עם הסוכר הנותר.
משלבים לפרג המבושל.
מחלקים את הבצק ל- לעוגה השתמשתי בחלק אחד 1/3 מהבצק.
מרדדים חצי מהבצק לריבוע בגודל התבנית.
משמנים התבנית במעט חמאה.
מניחים את הבצק ומורחים בריבה .
משלבים מעל את הפרג.
מרדדים את החלק השני ויוצרים רצועות מעל הפרג.
מניחים להתפחה קצרה 20 דקות.
מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180-170 לכ- 40 דקות.
להגשה מפדרים באבקת סוכר
חג שמח ומתוק 🙂