קרטופלך מעדן – מתכון לתפוחי אדמה פרוסים עם בצל מטוגן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קרטופלך מעדן – מתכון לתפוחי אדמה פרוסים עם בצל מטוגן

אחד המתכונים הכי בסיסיים וטעימים שאני מכינה לפחות פעם שבוע.

תפוחי אדמה מוקפצים עם בצל מטוגן ,תוספת נהדרת לארוחות

וגם מנה מעולה של תפוחי אדמה.

כשאני מכינה ארוחות חלביות אני מוסיפה גם חמאה לטיגון ואז זה פשוט הופך להיות מעדן.

ההכנה ממש מהירה וקלה .

בתפוחי האדמה כאלה או דומים בטוח נתקלתם בטיולים באירופה

ובפרט בגרמניה -אוסטריה.

הם מוגשים כמעט בכל מסעדה .

מה שצריך בסך הכל להכנת המנה,

תפוחי אדמה שבושלו כמעט עד לריכוך ואז פשוט הם נפרסים ומטוגנים בתוך בצל מטוגן ושחום . אפשר בתוספת של חמאה או שמן תלוי בכם.

איך מכינים – ממש מתכון מהיר וקל !

קרטופלך מעדן – מתכון לתפוחי אדמה פרוסים עם בצל מטוגן

המצרכים –

4-5 תפוחי אדמה

בצל גדול פרוס דק

שמן /שמן זית/חמאה

מלח,

פלפל שחור

מעט שמיר או פטרוזיליה לפיזור בסוף הטיגון

ההכנה-

  • את תפוחי האדמה אני מבשלת קלופים בתוך מים עם מלח עד שהם מתרככים מעט , אם הם גדולים אני חותכת לחצי.
  • לאחר מכן אני מניחה אותם במסננת עד ליבוש קל.
  • חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות .
  • מטגנים את הבצל במחבת טפלון (עדיף) עם שמן בכמות נאה 4-5 כפות לפחות.
  • לאחר שהבצל מזהיב היטב ומתקרמל מוסיפים את תפוחי האדמה הפרוסים.
  • מתבלים בפלפל שחור ואם חסר מלח – מוסיפים.
  • ממשיכים להקפיץ את תפוחי האדמה עם הבצל המטוגן במשך כמה דקות.
  • מכסים במכסה ומעבירים לאש נמוכה לעוד רבע שעה כדי לקבל חריכה של התחתית – שזה הכי טעים 🙂
  • להגשה מפזרים שמיר או פטרוזיליה קצוצה
  • זו מנה נפלאה ואהובה, פשוט כיף לאכול.

מתכונים צמחוניים – מאגר ענק 

מתכונים לטבעונים 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

תגובות

תגובות