שילוב מושלם של מרכיבים, יצרו ארוחה פנטסטית עשירה בטעמים ומרקמים
פשוט תענוג.
קינואה טריו ואורז בסמטי מלווים בעשבי תיבול טריים ומנגולד ,
והתוספת המצויינת של מתיקות הבטטה ובנוסף,הטעם המופלא של דלעת הערמונים.
התוצאה- תבשיל מעולה, טעים ובריא .
בואו להכין זה פשוט נהדר,
המצרכים –
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
בצל קצוץ
4-5 עלי מנגולד -החלק הירוק קצוץ
3/4 כוס קינואה טריו
3/4 כוס אורז בסמטי
חופן נדיב עלי בזיליקום קצוצים כ- 20 עלים
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס שמיר קצוץ
1-2 דלעת ערמונים פרוסה
מיץ מחצי לימון סחוט
ההכנה-
משרים את הקינואה כחצי שעה ומסננים
שוטפים היטב את האורז ומסננים.
במחבת כבדה מחממים מעט שמן (2-3 כפות) ומטגנים תחילה את הבצל.
משלבים את המנגולד הקצוץ ומטגנים כדקה.
מוסיפים גם את הבטטה לעוד 2-3 דקות טיגון.
מוסיפים את שאר המרכיבים.
ממשיכים עוד 2-3 דקות טיגון ומכסים במים
עד גובה התבשיל.
מתבלים מלח ופלפל.
מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ 30-40 דקות.
סוחטים את הלימון מעל התבשיל ומגישים
זה פשוט מופלא 🙂
כנסו למתכונים נוספים עם קינואה
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
המתכון פורסם גם בעיתון לאשה ובאתר ynet
נראה מעולה. אפשר לעשות בלי הקינואה עבור מישהו שלא אוהב? וכדי שבכל זאת יהיה איזשהו חלבון במנה, מציעה להחליף במשהו? ואיך זה משנה את דרך ההכנה?
תודה!
לשלב עדשים במקום