כשנשארים תפוחי אדמה מבושלים מאתמול וגם קצת בשר טחון מה מכינים ?
קובה מטוגנת .
כבר הכנתי קנישס וגם בסטיל והנה הגיע תורה של הקובה פטטה העיראקית .
האמת שהחג הזה ממש השתדלתי לא לטגן, לפחות בין החג הראשון לשני.
אז היום לארוחת חג שני תהייה לנו גם קובה פטטה.
מה צריכים –
לתערובת תפוחי האדמה-
4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם ומקוררים
בצל ירוק קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל מעט כורכום
ביצה
3 כפות קמח מצה/פירורי לחם
חופן בצל מטוגן (לוקחים מהבצל שמטגנים לתערובת הבשר)
לתערובת הבשר-
250 גר’ בשר טחון עם מעט שומן
בצל גדול קצוץ
חצי כפית בהרט
מלח,פלפל שחור
מעט צ’ילי לחריפות (לא חובה)
כף מתערובת תפוחי האדמה
מרסקים את תפוחי האדמה .
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב .
מטגנים את הבצל הקצוץ .
מכניסים את הבשר הטחון ומטגנים עד לפירור הבשר.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
לוקחים מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים על כף היד.
ממלאים כפית מלית בשר .
סוגרים היטב מכל הצדדים ומשטחים ליצירת לביבה שטוחה .
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הלביבה עד הזהבה יפה.
מופלא תהנו !
חג שמח
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !