בסטיל- קציצת תפוחי אדמה ממולאת בשר

IMG_3143

קציצת תפוחי אדמה ממולאת בבשר טחון מתובל , מעין קובה .
המתכון מבית סבתא .
כשסבתא רצתה לפנק היא הייתה מכינה מגש של בסטיל.

המצרכים-
6 תפוחי אדמה בינוניים עדיף דזירה 
200 ג"ר בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש (לא חובה)
בצל גדול קצוץ
2 ביצים
קמח לקימוח הקציצות – ככוס (בפסח מחליפים בקמח תפוחי אדמה)
חופן פטרוזיליה – לא חובה
1/2 כפית קינמון מעט בהרט 
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לפי טעם

 

אופן ההכנה-

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך,
מקררים ומקלפים. (שלב הקירור חשוב – לא לעבוד עם תפוחי אדמה חמים).
מועכים לפירה ומתבלים ב-כ-  1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור.
בכף שמן מטגנים בצל, מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים כ 5 דקות.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
לוקחים חופן מהפירה ומשטחים על היד. ממלאים בכף מהבשר, סוגרים מסביב עם הפירה ויוצרים מעין קציצה גדולה.
טובלים את הקציצה בקמח ואחר כך בביצים הטרופות.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה, במשך כ- 2-3 דקות מכל צד.

 

IMG_3142

להניח על נייר סופג ולחכות שיתקרר מעט

בתאבון!

כל המתכונים מהמטבח הטריפוליטאי 

תגובות

תגובות