
זו פשטידת תפוחי אדמה שמכינים בפסח
פשטידה מבית אבא שם קראו לפשטידה טוטץ.
היא הפשטידה של פסח
הכי טעימה שיש
מכילה תפוחי אדמה בצל ושמן
קוגל תפוחי אדמה כשר לפסח .
במטבח היהודי אשכנזי לא נוהגים לאכול קטניות ואורז במהלך ימי הפסח.
תפוח אדמה הוא המרכיב העיקרי בפסח , לכן את הפשטידה הזו הכינו הרבה במשך ימי הפסח.
והיא ממש טעימה .
עם המצרכים הכי פשוטים יוצאת פשטידה נהדרת .
מתכונים מהמטבח הרומני
המצרכים –
5 תפוחי אדמה גדולים או 10 בינוני
2 בצלים גדולים
4 ביצים
כחצי כוס שמן
חצי כוס קמח מצה (אפשר קמח תפוחי אדמה )
כפית מלח (לבדוק לפי טעם)
פלפל שחור בנדיבות
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל-180 מעלות
מכינים תבנית פיירקס או עגולה אטומה
את תפוחי האדמה מגרדים – אם יש לכם מעבד מזון אז עדיף במעבד .
סוחטים מעט את הנוזלים.
גם את הבצל קוצצים דק – אני מכינה את הכל במעבד – זה עוזר וחוסך זמן ועבודה.
מעבירים לקערה את כל המרכיבים.
אם בא לכם להשקיע תטגנו בצל אחד גדול ותוסיפו אותו לתערובת
זה משדרג את הפשטידה בטעם.
מוסיפים מלח פלפל ואת השמן עם הקמח.
מעבירים לתבנית
אפייה של כשעה או יותר עד שהפשטידה משחימה היטב.
מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט לפני שחותכים ומגישים.
חג שמח
Good https://is.gd/tpjNyL