פאי כפרי של תפוחים ואוכמניות Blueberry apple pie

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פאי כפרי של קיץ .

בטוח קרה לכם לא פעם שקמתם בבוקר והגעתם למטבח ומה רואות העיניים ?

דיזסטר.. הדלת של הפריזר לא נסגרה עד הסוף  וכל הלילה הוא בעצם נשאר פתוח.

אז זה מה שקרה לי השבוע.

הבצק שהיה בפריזר – בצק מוכן – הופשר,

וכך גם האוכמניות הקפואות.

תפוחים היו לי במקרר – כי אף אחד לא אוכל אותם , נו זה ברור

כשהם עומדים ליד אבטיח עסיסי או שזיפים… לא ממש יאכלו אותם.

הכנתי פאי כפרי של אוכמניות ותפוחי עץ – הפעם מסוג פינק ליידי – התפוח הכי טעים שיש לדעתי

יצא מופלא ועם בצק מוכן זה בכלל עבודה קלה ממש.

מתכון לבצק משובח לפאי תמצאו בפוסט הזה –

פאי דובדבנים 

 

המצרכים לפאי תבנית בקוטר 20-22

 

קילו וחצי תפוחי עץ מסוג פינק ליידי אפשר סמיט

3-5 כפות סוכר – לפי טעם אישי – לי הספיקו 3

כף גדושה קורנפלור

גרד מלימון שלם

וניל – שקית או תמצית טובה

3 כפות שמנת מתוקה או כף חמאה 

לתערובת של האוכמניות

100 גר’ אוכמניות 

כף אבקת סוכר

כפית קורנפלור 

מעט גרד לימון

 

משטחים בצק בתחתית הכלי – אפשר להכין גם ללא תחתית של בצק.

מקלפים ופורסים את התפוחים לפלחים .

מניחים בקערה. מוסיפים את הסוכר וגרדת לימון ומכניסים למיקרו ל- 4 דקות.

מוציאים ומשלבים שמנת/חמאה וקורנפלור.

מערבבים היטב ומקררים מעט.

בקערה נוספת מערבבים את האוכמניות עם אבקת סוכר,גרד לימון וקורפלור.

מניחים את התפוחים בתבנית.

מעל התפוחים מפזרים את האוכמניות.

מסדרים את הבצק מעל הפירות .

מכניסים לאפייה 180 מעלות לכשעה עד שעה ורבע אפייה.

 

 

מגישים עם גלידה – זה מושלם 🙂

 

פשוט וקל להכנה !

אהבתם את המתכון ? אשמח אם תשאירו לי כאן למטה תגובה !

 

כל מתכוני עוגות הפרי שלי 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments