
פאי כפרי של קיץ .
בטוח קרה לכם לא פעם שקמתם בבוקר והגעתם למטבח ומה רואות העיניים ?
דיזסטר.. הדלת של הפריזר לא נסגרה עד הסוף וכל הלילה הוא בעצם נשאר פתוח.
אז זה מה שקרה לי השבוע.
הבצק שהיה בפריזר – בצק מוכן – הופשר,
וכך גם האוכמניות הקפואות.
תפוחים היו לי במקרר – כי אף אחד לא אוכל אותם , נו זה ברור
כשהם עומדים ליד אבטיח עסיסי או שזיפים… לא ממש יאכלו אותם.
הכנתי פאי כפרי של אוכמניות ותפוחי עץ – הפעם מסוג פינק ליידי – התפוח הכי טעים שיש לדעתי
יצא מופלא ועם בצק מוכן זה בכלל עבודה קלה ממש.
מתכון לבצק משובח לפאי תמצאו בפוסט הזה –
המצרכים לפאי תבנית בקוטר 20-22
קילו וחצי תפוחי עץ מסוג פינק ליידי אפשר סמיט
3-5 כפות סוכר – לפי טעם אישי – לי הספיקו 3
כף גדושה קורנפלור
גרד מלימון שלם
וניל – שקית או תמצית טובה
3 כפות שמנת מתוקה או כף חמאה
לתערובת של האוכמניות
100 גר’ אוכמניות
כף אבקת סוכר
כפית קורנפלור
מעט גרד לימון
משטחים בצק בתחתית הכלי – אפשר להכין גם ללא תחתית של בצק.
מקלפים ופורסים את התפוחים לפלחים .
מניחים בקערה. מוסיפים את הסוכר וגרדת לימון ומכניסים למיקרו ל- 4 דקות.
מוציאים ומשלבים שמנת/חמאה וקורנפלור.
מערבבים היטב ומקררים מעט.
בקערה נוספת מערבבים את האוכמניות עם אבקת סוכר,גרד לימון וקורפלור.
מניחים את התפוחים בתבנית.
מעל התפוחים מפזרים את האוכמניות.
מסדרים את הבצק מעל הפירות .
מכניסים לאפייה 180 מעלות לכשעה עד שעה ורבע אפייה.
מגישים עם גלידה – זה מושלם 🙂
פשוט וקל להכנה !
אהבתם את המתכון ? אשמח אם תשאירו לי כאן למטה תגובה !