פאי דובדבנים – cherry pie

IMG_5703

IMG_5710

IMG_5737

פאי הדובדבנים הוא אחד הקינוחים הכי פופולרים בארה"ב.
לקראת סוף עונת הדובדבנים אצלנו כדאי להכין את הפאי הנהדר הזה.
פשוט אחד הקינוחים הטעימים והמיוחדים שתכינו.
והוא גם כל כך יפה !

 

המצרכים להכנת הבצק- תבנית בקוטר 22

300 ג"ר קמח
175 ג"ר חמאה
2 כפות סוכר
1/2 כפית שטוחה מלח
כ- 1/3 כוס מים קרים

המילוי-
600 ג"ר דובדבנים טריים מגולענים
3/4 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
1/2 כפית גרד לימון
כף מיץ לימון
25 ג"ר חמאה
1-2 כפות ליקר דובדבנים
וניל

להברשה לפני האפייה- 
כף שמנת מתוקה או חלב 
כף אבקת סוכר

הכנת הבצק:
במעבד מזון להניח את הקמח, הסוכר והמלח.
 להוסיף תוך כדי ערבול את החמאה  ואת המים, ולעבד בפולסים עד לקבלת בצק פירורי.
 לחלק את הבצק ל- 1/3 ו- 2/3.
2/3 –  לשטח על גבי תבנית הפאי (גם את הדפנות). להכניס לקירור. את השליש הנותר לעטוף בניילון ולהכניס  גם למקרר .
לקרר את הבצקים לפחות שעה.

הכנת המלית:

 להניח בסיר את הדובדבנים, הסוכר והקורנפלור. לחמם  למשך כ- 2-3 דקות  עד להסמכה קלה.
ולהוריד מהאש.

IMG_5688

 להוסיף את גרד הלימון, מיץ הלימון, הליקר, הוניל והחמאה.
 להניח לקירור.

 לצקת על הבצק את מלית הדובדבנים. את הבצק הנותר לשטח בין שני דפי נייר אפייה לעיגול בקוטר התבנית ולהניח מעל המלית.
 לחתוך כמה חתכים בבצק, למרוח בתערובת שמנת ואבקת סוכר,

להכניס לאפייה לתנור מחומם מראש.

IMG_5690

ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 50 – 40 דקות.

רצוי להגיש עם גלידה !

מנה פשוט מיוחדת וכיפית ,

IMG_5706

IMG_5712

IMG_5717
 

תגובות

תגובות