עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
עוגת אפרסקים ומרנג נוסטלגית .
זו עוגת הקיץ שלי.
אני מכינה אותה כמעט עם כל פרי והיא תמיד אהובה על כולם.
הכנתי אותה השבוע והיא קצרה מחמאות.
עוגות עם פרי אני מכינה ,כשאני רואה את האפרסקים במקרר
אחרי כמה ימים קצת עייפים אף אחד לא אוכל והם מתאימים לי בול לאפייה.
מכינים תבנית 24-26 עגולה מרופדת בנייר אפייה
המצרכים-
להכנת הבצק
150 גר’ חמאה
3 חלמונים
שקית סוכר וניל
מעט גרידה מלימון
150 מ”ל שמנת חמוצה או קרם קוקוס/מיץ תפוזים לפרווה
1/3 כוס סוכר
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
למרנג-
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לשכבת הפרי –
6-8 אפרסקים /נקטרינות פרוסים ל-4 או 6 (אפשר כל פרי )
2 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
מעט קינמון
אופן ההכנה –
- מערבבים את האפרסקים עם הסוכר ,וניל וקינמון.
- את הבצק אפשר להכין בקערה ידנית או במעבד מזון- מערבבים את המצרכים לקבלת בצק אחיד.
- משטחים אותו על תחתית התבנית . מכניסים למקרר ל 20 דקות.
- מוציאים את התבנית ומפזרים מעל הבצק את הפרי.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ- 20 דקות 180 מעלות.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומשלבים את הפודינג.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים את המרנג מעל הפרי.
- מכניסים להמשך אפייה 175 מעלות עוד כ- 30-40 דקות.
מאגר לעוגות עם פרי יש לי מתכונים נהדרים – לוחצים כאן
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
Subscribe
Login
0 Comments