לביבות עדשים כתומות עם ירקות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

השבוע הכנתי קציצות צמחוניות של עדשים כתומות בשילוב של ירקות,

הן יצאו כל כך טעימות שאני משתפת כאן את המתכון .

לביבות כתומות ועשירות בטעמים ממש כמו שאני אוהבת, גם טעים גם בריא!

בקיץ אני מחפשת מתכונים קלילים ולביבות אהובות עלינו במיוחד.

את הלביבות הכנסתי לאפייה בתנור כך שגם יש חיסכון בזמן הכנה ,בשמן וטיגון.

רוצים לטגן – אין בעיה אפשרי בהחלט.

לביבות עדשים כתומות עם ירקות – מתכון מנצח

המצרכים-

כוס עדשים כתומות

בצל גדול קצוץ

כוס כרשה קצוצה

2 גזרים מגורדים

2 ביצים

חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים

חופן שמיר קצוץ (אפשר פטרוזיליה או כל ירק ירוק אחר שאוהבים )

2 בצלים ירוקים קצוצים

1/3 כוס פירורי לחם או כל קמח אחר(אפשר ללא גלוטן)

מלח

פלפל שחור

מעט צ’ילי חריף למי שאוהב

אפשר לתבל בעוד תבלינים כמו כמון ,כורכום.

אופן ההכנה –

  • משרים את העדשים כשעה במים ואחר כך מבשלים 10 דקות במים רותחים ומסננים.
  • במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והכרשה .
  • מוסיפים גם את הגזרים המגורדים ומטגנים עוד 1-2 דקות.
  • מעבירים למעבד מזון את העדשים ותערובת הבצל ומפעילים כמה פולסים רק עד לריסוק קל של התערובת.
  • מעבירים לקערה משלבים את המצרכים הנוספים .
  • מערבבים לתערובת אחידה .
  • מחממים תנור  180 מעלות
  • מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה ומשמנים היטב בשמן זית.
  • יוצרים לביבות ומניחים על נייר האפייה. מטפטפים מעל מעט שמן זית.

  • מכניסים לתנור לאפייה של כ- 30 דקות
  • בזמן האפיה הופכים את הלביבות לצד השני.
  • מגישים חם – זה נהדר עם צזיקי או טחינה וסלט ירקות.

  • במידה ורוצים את הקציצות טבעוני – מחליפים ביצים בתפוח אדמה מבושל מרוסק לפירה.

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments