
רוצים להרשים את האורחים – בואו להכין את עוגת הגבינה המהממת הזאת.
מלית של גבינה כמו של פעם, בתוך טארט בצק פריך אגוזי לוז – עוגה נפלאה לכל חובבי עוגות הגבינה.
גם טעימה וגם נראית חגיגית ומרשימה.
העבודה לא מאוד מסובכת והעוגה יוצאת כמו במגזין !
בתערובת הגבינה אין הפרדת ביצים הכל נעשה באותה קערה.
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
מה צריך – תבנית קפיצית עם שוליים גבוהים – לא גדולה קוטר 18-20
המצרכים לבצק שעוטף את העוגה-
75 גר’ חמאה
חלמון
50 גר’ אגוזי לוז
120 גר’ קמח
גרד תפוז/לימון
3 כפות סוכר
1-2 כפות שמנת מתוקה/חלב
לתערובת הגבינה-
4 ביצים
600 גר’ גבינה 9%-5%
גביע שמנת של פעם
מעט גרגרי וניל או שקית וניל
3/4 כוס סוכר
גרד תפוז
50 גר’ שוקולד לבן
60 גר’ שמנת מתוקה
2 כפות קורנפלור
מרפדים תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה את הנייר והדפנות
את הגבינה שמים במסננת כשעה להגרת נוזלים
מתחילים בהכנת הבצק –
מכניסים את אגוזי הלוז לאפייה קצרה – אפשר בטוסטר אובן כמה דקות.
הקליפה יוצאת בקלות.
טוחנים לתערובת פירורית לא דקה מידי.
מניחים בקערה – חמאה סוכר ושאר המרכיבים ומאחדים לבצק הומוגני.
מרדדים על נייר אפייה לעיגול גדול – ומעבירים לתבנית גם על השוליים.
מכניסים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות .
מכניסים את התבנית לאפייה קצרה של כרבע שעה עד הזהבה של הבצק.
מוציאים ומקררים.
מכינים את מלית הגבינה.
מחממים שמנת מתוקה במיקרו.
מכניסים את השוקולד הלבן מערבבים עד שהוא נמס.
בקערה נוספת טורפים את הגבינות והשמנת עם הסוכר.
משלבים את גרדת תפוז, וניל, וקורנפלור.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב.
לבסוף משלבים את השוקולד המומס.
מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית מעל הבצק האפוי.
מכניסים לאפייה בתנור שמחומם על 160 מעלות. כשעה ורבע אפיה.
לאחר שהעוגה התקררה במקרר
אפשר לקשט עם פירות יער ולהגיש
היא מושלמת !!!
כנסו לעמוד האינסטוש שלי ובואו לעקוב בלייב בסטורי !
חג שמח !
כאן מתכונים נוספים לעוגות גבינה