עוגיות תפוחים מגולגלות – כרוכיות תפוחים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מה עושים כשנשארים המון תפוחים מהחג?

מכינים עוגיות תפוחים מטריפות בקלי קלות.

בצק פריך מהיר ,

עם מלית של תפוחים מקורמלים – טעים טעים.

לא הייתה לי כוונה לפרסם מתכון כי יש לי המון מתכוני תפוחים ועוגיות דומות בבלוג.

(לכן גם התמונה לא ממש מקצועית – תמונה מהסטורי)

אבל אחרי שהעלתי את התמונה בסטורי שלי הגיעו אלי המון בקשות למתכון .

אז הנה המתכון לפניכם ,

המצרכים ל- 3 כרוכיות כאשר המלית מספיקה ל- 2 כרוכיות.

איך מכינים עוגיות תפוחים מגולגלות – כרוכיות תפוחים ?

בצק פריך מתאים לעוגיות מגולגלות (תמרים, שוקולד וכו’)

350 גר’ קמח (שתיים וחצי כוסות)

חצי שקית אבקת אפייה

100 גר’ חמאה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

2 כפות סוכר

קורט מלח

שקית וניל

מלית תפוחים – ל – 2 כרוכיות

6 תפוחי סמיט מקולפים וחתוכים לקוביות

1/4 כוס סוכר

כף חמאה

1/4 כוס שמנת מתוקה

2 כפות מייפל/דבש

גרידה מלימון

חופן פירורי עוגת דבש (אפשר עוגיות /ביסקויטים)

אופן ההכנה-

מכינים את הבצק – במעבד מזון מניחים את כל המצרכים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

מכניסים למקרר.

מכינים את המלית-

במחבת רחבה מחממים סוכר עד לקבלת קרמל .משלבים את התפוחים והחמאה.

מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מתקרמלים היטב. בערך 15 דקות.

משלבים את השמנת המתוקה וממשיכים עוד 2-3 דקות בישול.

מקררים היטב.

משלבים את גרידת הלימון ופירורי העוגה.

מחלקים בצק ל- 3

מרדדים כל חלק למלבן .מניחים חצי מכמות המלית באמצע ומגלגלים את

הבצק מעל ליצירת שטרודל. – הבצק צריך להקיף את התפוחים.

מניחים בתבנית.

כך עושים גם עם הבצק השני.

את החלק השלישי אפשר למרוח ממרח תמרים ואגוזים.

אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ 20-30 דקות.

לאחר שהשטרודל התקרר אפשר לפרוס אותו.

 

שטרודל תפוחים בבצק פריך טעים באותו יום שמכינים אותו.

עוגיות תפוחים מגולגלות – כרוכיות תפוחים

רוצו להכין !

 

כאן מבחר ענק של מתכוני עוגיות 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ?  מתנות קטנות האינסטגרם 

 

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments