מה עושים כשנשארים המון תפוחים מהחג?
מכינים עוגיות תפוחים מטריפות בקלי קלות.
בצק פריך מהיר ,
עם מלית של תפוחים מקורמלים – טעים טעים.
לא הייתה לי כוונה לפרסם מתכון כי יש לי המון מתכוני תפוחים ועוגיות דומות בבלוג.
(לכן גם התמונה לא ממש מקצועית – תמונה מהסטורי)
אבל אחרי שהעלתי את התמונה בסטורי שלי הגיעו אלי המון בקשות למתכון .
אז הנה המתכון לפניכם ,
המצרכים ל- 3 כרוכיות כאשר המלית מספיקה ל- 2 כרוכיות.
איך מכינים עוגיות תפוחים מגולגלות – כרוכיות תפוחים ?
בצק פריך מתאים לעוגיות מגולגלות (תמרים, שוקולד וכו’)
350 גר’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
חצי שקית אבקת אפייה
100 גר’ חמאה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר
קורט מלח
שקית וניל
מלית תפוחים – ל – 2 כרוכיות
6 תפוחי סמיט מקולפים וחתוכים לקוביות
1/4 כוס סוכר
כף חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות מייפל/דבש
גרידה מלימון
חופן פירורי עוגת דבש (אפשר עוגיות /ביסקויטים)
אופן ההכנה-
מכינים את הבצק – במעבד מזון מניחים את כל המצרכים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מכניסים למקרר.
מכינים את המלית-
במחבת רחבה מחממים סוכר עד לקבלת קרמל .משלבים את התפוחים והחמאה.
מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מתקרמלים היטב. בערך 15 דקות.
משלבים את השמנת המתוקה וממשיכים עוד 2-3 דקות בישול.
מקררים היטב.
משלבים את גרידת הלימון ופירורי העוגה.
מחלקים בצק ל- 3
מרדדים כל חלק למלבן .מניחים חצי מכמות המלית באמצע ומגלגלים את
הבצק מעל ליצירת שטרודל. – הבצק צריך להקיף את התפוחים.
מניחים בתבנית.
כך עושים גם עם הבצק השני.
את החלק השלישי אפשר למרוח ממרח תמרים ואגוזים.
אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ 20-30 דקות.
לאחר שהשטרודל התקרר אפשר לפרוס אותו.
שטרודל תפוחים בבצק פריך טעים באותו יום שמכינים אותו.
עוגיות תפוחים מגולגלות – כרוכיות תפוחים
רוצו להכין !
כאן מבחר ענק של מתכוני עוגיות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? מתנות קטנות האינסטגרם