מתכון חזרת – מתכון לחזרת בייתית חריין

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לחזרת שמכינים בבית

חזרת נקראת באידיש חריין.

בפסח וראש השנה אני נוהגת להכין חזרת בייתית שתלווה את הגפילטע פיש.

אחרי שתכינו לבד בבית, פשוט לא תקנו את אלה המוכנות מהסופר.

ממש פשוט וקל להכנה .

את החזרת אני מכינה עם סלק חי לא מבושל !

הסלק תורם את טעמו העז והחזרת יוצאת מושלמת .

מומלץ להכין לפחות יומיים מראש לספיגת טעמים.

שורש החזרת הוא חריף לכן כדי להגיע לרמת חריפות רצוייה צריך לאזן בין כמות הסלק לכמות שורש החזרת.

יש מי שמכין חזרת לבנה שמבוססת רק על השורש וזו חזרת מאוד חריפה ועוקצנית.

היחסים שאני אתן כאן בין החזרת לסלק הם לטעמי חריפים מספיק אבל לא מידי.

החריפות תלוייה גם בשורש החזרת עצמו לעיתים מאוד חריף ולעיתים פחות.

איך מכינים חזרת בייתית חריין  ?

 

המצרכים –

200 גר’ שורש חזרת קלוף

2 סלקים בינוניים

2 כפיות סוכר

1/4 כוס חומץ

מלח לפי טעם בערך כפית

2 כפות מים

אופן ההכנה –

מכניסים למעבד מזון את שורש החזרת שקילפנו וחתכנו לפרוסות.

טוחנים היטב.

מוציאים וטוחנים את הסלקים.

משלבים שוב את החזרת הטחונה וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

משלבים את התבלינים והחומץ

מעבירים לצנצנת מעוקרת.

מאחסנים במקרר.

 

 

מתכון לגפילטע פיש שלי כאן 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments