בפסח כולם (או אני, בכל אופן) בחיפוש מתמיד אחרי משהו מתוק לנשנש.
אז העוגיות הבאות כל כך קלות וטעימות , לא תרגישו שהן עוגיות של פסח.
החומרים הכי זמינים ופשוטים שיש בבית – לא צריך כל מיני תערובות של קמחים קנויים.
העוגיות יוצאות במירקם רך בדומה לדובשניות, בין עוגיה לעוגה .
עוגיות פרווה- ללא מוצרי חלב, וללא גלוטן
בואו להכין, צריך רק קערה ומטרפה.
המצרכים –
125 ג"ר אגוזי מלך טחונים דק עם פירורים
1/4 כוס דבש מעורב עם סילאן
1/8 כוס סוכר
1 ביצה
1/4 כוס שמן
גרד מחצי תפוז
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
3 כפות קורנפלור
כפית אבקת אפייה
אבקת סוכר לפיזור
מניחים בקערה את כל החומרים.
טורפים עד לקבלת לתערובת אחידה
מכניסים את התערובת מכוסה, למקרר להתייצבות – כשעתיים לפחות.
אפשר להכין בערב, להכניס לקירור ולאפות בבוקר.
מפזרים מעט אבקת סוכר על נייר האפייה.
התערובת שמתקבלת עדיין רכה ולכן מניחים את העוגיות על נייר האפייה בעזרת כפית . לא חייבים לדייק.
בעזרת מסננת מפזרים מעל העוגיות אבקת סוכר .
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לאפייה של כ- 15-10 דקות.
בתאבון !
חג שמח 🙂
הצטרפו בלייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג
המתכון פורסם במדור שלושה בסיר בעיתון "לאשה"