לחם מחמצת שיפון – כוסמין ותוספות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

IMG_4802

לחם מחמצת שיפון.

טעמת לחם מחמצת פעם אחת – התמכרת לטעם .

 

אני התמכרתי גם לטעם וגם להכנה.

 

לחם מחמצת הוא בעל מירקם וטעם מיוחד, אפשר להכין אותו מקמחים טובים כמו-

שיפון ,מלא,כוסמין ועוד.

תוספות שמוסיפות המון – זירעי פשתן, גרעיני חמניות/דלעת, אגוזי מלך,חמוציות ומה לא…

 

ישנם סוגים שונים ומירקמים אינסופיים ללחם.

הכל תלוי במידת הנוזלים ובסוג הקמחים שמשתמשים.

כמות הלישה וההתפחה גם כן קובעת את אוריריות הלחם.

ככל שמשתמשים בקמחים מלאים ומעט נוזלים, הלחם דחוס יותר.

הוספת נוזלים,כמה לישות או קיפולים, עוזרת ללחם להיות יותר אורירי ולח.

כל אחד וטעמו האישי.

להכנת לחמי מחמצת דרושים- סבלנות,  משקל טוב, והרבה אהבה 🙂

על לחם מחמצת וסגולותיו הבריאות כנסו ל- כאן  הסברים פשוטים וברורים.

 

מצרפת כאן מתכון ללחם האהוב עלי, שיפון-כוסמין עם תוספות,

קמחים מלאים ובריאים בלבד !

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

איך מכינים לחם מחמצת שיפון כוסמין ,

 

המצרכים-

250 גר’ קמח שיפון מלא

250 גר’ קמח כוסמין מלא

30 ג”ר מחמצת (כף גדושה)

100 ג”ר קמח שיפון

100 ג”ר מים

350 ג”ר מים

כף סילאן/סוכר

כף מלח

אפשרויות להוספה- לא חובה

2 כפות זירעי פשתן,

חופן אגוזי מלך שבורים

חופן צימוקים

חופן חמוציות

 

אופן ההכנה-

בשלב ראשון, מוציאים את המחמצת מהמקרר, שוקלים 30 ג”ר מחמצת (כף גדושה )

מניחים בקערה ומוסיפים 100 ג”ר קמח שיפון ו100 ג”ר מים. מערבבים לתערובת אחידה,

מכסים ומניחים להתפחה של כ 4 שעות לפחות – אפשר יותר- תלוי בטמפרטורה (קיץ או חורף)

תערובת המחמצת תופחת ומקבלת בועות יפות.

מעבירים לקערת המיקסר ( אפשר גם ידנית)  את התערובת ומנפים לתוכה גם את  שאר הקמחים.

מוסיפים את הנוזלים הסילאן/סוכר והמלח.

לשים כמה דקות עד לקבלת מירקם אחיד ודביק מעט.

מכסים ומניחים להתפחה בחוץ.

לאחר שעה משלבים את התוספות ומקפלים את הבצק בתנועה סיבובית.

IMG_4771

 

מכסים וממשיכים בהתפחה עוד כ-2 שעות.

מומלץ לקפל עוד 2-3 פעמים בזמן שהבצק תופח.

בשלב זה מכניסים את הבצק למקרר ללילה.

מוציאים מהמקרר.

לחם המכיל רק קמחים מלאים מומלץ לאפות בתבנית!

 

אפשר לאפות בתבנית לחם מלבנית או בסיר ברזל עם מכסה שנכנס לתנור.

מרפדים תבנית לחם בנייר אפייה מקומח ומעבירים את הבצק לתבנית .

מכסים בקמח. מניחים להתפחה של כשעתיים – שלוש. 

מכניסים לתנור מחומם מראש על 220 מעלות.

אחרי 20 דקות מנמיכים טמפרטורה ל 190,

מוציאים את הלחם מהתבנית ומורידים את נייר האפייה.

ממשיכים לאפות עוד כחצי שעה 

 

אם רוצים לאפות בסיר – 

מתפיחים את הבצק 3-4 שעות בסלסלה מרופדת במגבת(או סלסלה ייעודית ללחם מחמצת )

ומקומחת היטב.

מכניסים את הסיר לתנור ומחממים את התנור 220 שהסיר בתוכו.

מוציאים את הסיר , מפזרים קמח בנדיבות ,מעבירים את הבצק לסיר, מפזרים קמח,

חותכים חתכים בחלק העליון של הבצק,

מכסים עם המכסה ומכניסים מיד לאפייה.

 

לאחר 15 דקות,מוציאים את המכסה,

מנמיכים את התנור ל- 190 מעלות לעוד חצי שעה.

 מנמיכים לעוד כ 10-15 דקות בטמפרטורה 170 מעלות.

הלחם צריך לקבל גוון חום כהה .

להתאפק ,

ולחתוך את הלחם לאחר קירור מלא 🙂

 

IMG_4804

 

IMG_4803

 

דוגמא ללחם שנאפה בתבנית לחם מטפלון-

לחם שיפון ,כוסמין וגרעינים-

IMG_4621 

 IMG_4674

 

דוגמא ללחם שנאפה בסיר – שיפון כוסמין וזרעי פשתן

לחם מחמצת שיפון כוסמין מופלא 🙂

תכינו גם טעים וגם בריא יותר !

כל מתכוני השמרים שלי כאן 

חזרה לדף הראשי 

אינסטגרם כאן 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments