סלט שעועית רומני שמוכר בכל בית רומני טוב.
זהו ה- "חומוס" של הרומנים סלט של שעועית לבנה מבושלת,
מועכים כמו פירה עם הרבה שום, שמן ובצל מטוגן .
השדרוג היחיד ששדרגתי מהסלט המקורי הוא שמן זית במקום רגיל.
מאוד פשוט להכנה עם מעט מצרכים והרבה טעם.
מגישים עם לחם טוב או חלה טרייה.
את הסלט אני מכינה תמיד כשיש לי שעועית מבושלת טרייה.
אני מכינה כמות של קילו – ממליצה להכין במיוחד בימי החורף.
משרים קילו שעועית יבשה ל 24 שעות .
מחליפים את המים כמה פעמים בזמן ההשרייה.
מכניסים את השעועית לסיר לחץ לבישול של כ 20 דקות.
מומלץ להכניס למים ירקות של מרק, מוסיף טעם לשעועית- גזר,בצל,
סלרי,שמיר,ופלפל אנגלי (עצה של אסתר ברקו היקרה ).
אם אין סיר לחץ מבשלים במים עד לריכוך.
אני מחלקת לשקיות ושמה חלק בהקפאה ,כך יש לי תמיד שעועית מבושלת מוכנה להכנה .
למרקים, סלטים ותבשילים שונים .
המצרכים לצלחת סלט מכובדת-
2-3 כוסות שעועית לבנה מבושלת
3-5 שיני שום כתושות
שמן זית או רגיל
בצל גדול פרוס
מלח, פלפל
מועכים את השעועית עם מעט ממי הבישול למחית חלקה .
לא טוחנים בבלנדר !
מוסיפים את השום הכתוש ו כ- 2 כפות שמן.
מטגנים את פרוסות הבצל ב 2-3 כפות שמן עד להזהבה יפה.
בהגשה מסדרים את הסלט ממש כמו חומוס.
מעל הסלט מניחים את הבצל הטוגן.
אפשר להוסיף גם פפריקה מתוקה
מגישים חמים עם לחם טרי וירקות חתוכים
זה נפלא 🙂
התרגשתי מאוד מאחת התגובות למתכון בפייסבוק :
כותבת יוספה קנכט – בתקופת מלחמת העולם השניה ברומניה
כשמצב היהודים במיוחד היה קשה מאוד ונלקחו למחנות עבודה
או נאלצו לעזוב את ביתם ולהשאיר את כל רכושם מאחור
האוכל המנחם והמשביע היה המאכל הזה
ואימי ז"ל שהיתה ילדה שמחה המציאה שם לממרח הזה שכנראה מרחו על הלחם
כדי לסתום את הרעב והממרח נקרא כאילו בצרפתית שם "מפוצץ" anshua fonfizon
וכך המאכל הזה שגור בפינו דור רביעי בשם זה
כנסו לכל מתכוני האוכל הרומני שלי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
המתכון פורסם גם במוסף "שף" עיתון לאשה