ניוקי סינייה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אחד מהפינוקים של יובל בני הוא הכנת ניוקי.

ניוקי בייתי שמכיל בעיקר תפוחי אדמה רך ונמס בפה פשוט תענוג.

יובל לקח את הטעמים של הסינייה מהמטבח הערבי ושילב עם איטליה.

יצא מדהים !

ארוחה בטעם מיוחד

 

המצרכים לניוקי כ- 3 מנות 

4 תפוחי אדמה בינוניים כחצי קילו

כ- 3/4 כוס קמח

ביצה

מלח, פלפל

 

לסינייה

350 גר' בשר טחון טרי

מעט שומן כבש

בצל קצוץ

מלח, פלפל, 

מעט אגוז מוסקט טחון

פלפל חריף ירוק לפי טעם

צנוברים 

 

הכנת הניוקי-

אופים את תפוחי האדמה בתנור עד לריכוך.

לאחר שהתקררו מרסקים אותם למחית חלקה.

מוסיפים ביצה וקמח עד לקבלת בצק נעים ורך.

מניחים למנוחה בצד.

מכינים את הסינייה-

מטגנים בצל בשמן זית. מוסיפים את הבשר ושומן הכבש.

מטגנים היטב עד לצליית כל הבשר.

מתבלים בתבלינים.

 

יוצרים ניוקי בגודל הרצוי –

מבשלים במי מלח כ- 4-5 דקות.

מערבבים את הניוקי המוכנים עם הבשר ומגישים עם טחינה וסלט כרוב חמוץ.

מעדן!

עוד מנת ניוקי שיובל הכין –

ניוקי גזרים צבעוניים.

מטגנים בצל במעט חמאה.

מוסיפים קוביות של ענף סלרי,גזרים בצבעים שונים. (כתום,צהוב,סגול)

מקפיצים כמה דקות עד שהגזרים מתרככים מעט.

מוסיפים מעט אורגנו,בזיליקום ושמנת או חלב.

מערבבים את הניוקי לתוך הגזרים ומגישים עם פרמזן.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments