מתכון שפצלה / נוקרלי / נוקדלי – בצקניות למרק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

בגרמניה ובאוסטריה הן נקראות – שפצלה  ואילו בהונגריה ומזרח אירופה הן נקראות נוקרלי או נוקדלי .

שפצלה הן בצקניות בצורת נטיפים שמכינים בדרך כלל למרק או לתבשילים .

ההכנה שלהן ממש פשוטה ,

קמח ביצים מים ומעט שמן מערבבים לבלילה סמיכה בדומה לפנקייק.

ומה שבעצם עושים מזלפים את הבצק דרך חורים (כמו פומפייה) לתוך מים רותחים ומבשלים ממש כמה דקות.

הבצקניות צפות למעלה מוציאים ישר למסננת.

השבוע הכנתי מרק גולש נפלא בליווי שפצלה .

ארוחה מושלמת שלרגע החזירה אותנו לטיולים באירופה.

את השפצלה אפשר לאכול גם כארוחה חלבית – שכן השפצלה, הן בצקניות רכות וטעימות שיכולות להחליף כל אטרייה או פסטה קנוייה.

מוקפץ עם חמאה ופירורי לחם זה נפלא או עם גבינות ממש כמו פסטה.

מושלם למרק גולש או כל מרק אחר .

במקום האטריות הפשוטות תנסו להכין אותם זה פשוט נהדר!

אז איך מכינים את השפצלה ?

מתכון לשפצלה / נוקרלי / נוקדלי – בצקניות למרק

המצרכים-

2 ביצים

3/4 כוס מים

כוס וחצי קמח

כף שמן

חצי כפית מלח

אופן ההכנה –

  • טורפים את הביצים היטב ומוסיפים מלח,מים ושמן.
  • מוסיפים בהדרגה גם את הקמח.
  • התערובת צריכה לצאת סמיכה כמו תערובת לפנקייק.
  • מניחים את הבלילה בצד למנוחה של כשעה.
  • מחממים מים עם מעט מלח בסיר
  • משתמשים במגררת (כמו פומפיה) עם החורים הגדולים.
  • מניחים מעט מהתערובת ומזלפים דרך המגררת לתוך המים הרותחים.
  • לאחר 2-3 דקות בישול מוציאים את השפצלה המוכנים מעבירים למסננת.

מכינים איתם מה שאוהבים

מתכון שפצלה / נוקרלי / נוקדלי – בצקניות למרק

כנסו לכל מתכוני המרקים

מתכונים לתבשילי קדרה חורפיים 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

בואו להיות איתי כאן  באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

תגובות

תגובות