טירופיתה – מאפה פילו יווני מופלא מלא בגבינה- Tiropita

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

טירופיתה – מאפה פילו מסורתי יווני מלא בגבינות.

בעצם בורקס הדגל היווני- בצק פילו שעוטף מלית גבינות טובות מועשרת ברוטב בשמל .

כשזה חם ויוצא מהתנור – אין דבר יותר טעים מזה.

מתגעגעים ליוון ?

בואו תכינו את המאפה ותרגישו לרגע שאתם שם !

מעולה לאירוח ולשבתות בבוקר לפינוק המשפחתי.

השבוע הכנתי כזה למשפחה בשבת והם פשוט השתגעו עליו.

מה צריך להכנת המאפה?

גבינות טובות – מומלץ להכניס גם מעט גבינת עיזים כלשהיא (אם אוהבים)

טירופיתה – מאפה פילו גבינות משפחתי משובלל- מניחים את העלים הממולאים בצורת שבלול בתוך התבנית.

איך מכינים טירופיתה יוונית – מאפה פילו מופלא מלא בגבינה ?

המצרכים-

אריזה עלי פילו של שמרית – אין צורך בהפשרה

50 גר’ חמאה מומסת למריחה על העלים

מלית הגבינות

100 גר’ גבינת פטה

50 גר’ פטה עיזים

50 גר’ גבינת קצ’קבל מגורדת

250 גר’ גבינת ריקוטה

ביצה

לבשמל  –

כף חמאה

כף קמח

חצי כוס חלב

מעט אגוז מוסקט מגורר

מעט פלפל שחור

 

אופן ההכנה –

  • מכינים קודם את הבשמל- בסיר קטן ממיסים חמאה ומשלבים את הקמח – מוסיפים גם את החלב וממשיכים בבישול עד שהרוטב מסמיך.
  • מורידים מהאש ומשלבים את התבלינים – מקררים היטב.
  • מפוררים את הגבינות לתוך קערה. מוסיפים את הביצה והבשמל ומאחדים לתערובת אחידה.
  • פותחים את עלי הפילו – לוקחים עלה מורחים ממש מעט חמאה – מדביקים עוד עלה מעליו ומורחים אותו בחמאה
  • מניחים בקצה שורה של המלית ומגלגלים לכרוכית .
  • מניחים בצורת שבלול על נייר אפייה בתבנית גדולה.
  • כך עושים עם כל שאר העלים .
  • מברישים למעלה את החמאה הנותרת.
  • מכניסים לאפייה על 175 מעלות כחצי שעה או עד שרואים שהמאפה מזהיב יפה.

אוהבים מאפי פילו ? 

כנסו כאן לשלל מתכונים עם הבצק המופלא הזה –

מתכונים עם בצק פילו 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

כל מתכוני הבורקס שלי

טירופיתה – מאפה יווני מופלא מלא בגבינה- Tiropita

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments