מתכון ספינג’ – ספינג’ ברוטב פטל פגזי
איך מכינים ספינג’ בקלי קלות – מתכון מנצח !
השבוע הכנתי ספינג’ המתכון הותיק של סבתא .
היה לי פטל קפוא בפריזר – במקרה, פטל שקטפתי טרי לפני כמה חודשים והקפאתי.
החלטתי להכין רוטב פטל כדי להגיש עם הספינג’ שיהיה קצת שונה ובעיקר טעים .
הרוטב הוא לא ריבה – זה רוטב דליל שממש אפשר לזלף מעל הספינג’ כולל פירורי הפטל שנוצרים בעקבות הבישול שזה פשוט תענוג – לכל אוהבי הפטל !
המתכון פרווה – טבעוני מעולה !
העלתי תמונה לסטורי באינסטוש ואז המון גולשים ביקשו את המתכון
אז הנה הוא כאן –
המתכון הקלאסי שלי לספינג’ של סבתא כ- 20
אפשר להכפיל כמויות!
הסוד ליצירת ספינג’ מושלם עם בועות אויר הוא – בצק עם אחוזי מים גבוהים , ככל שהבצק דביק יותר ככה יצאו ספינג’ אוורירים ורכים .
המצרכים לבצק הספינג’ –
חצי קילו קמח
כף מלאה שמרים יבשים או 30 גר’ טרי
כף גדושה סוכר
כפית גדושה מלח
כפית שמן
כ- 2 ורבע כוסת מים
המצרכים לרוטב פטל מהמם – מעולה גם להגיש עם סופגניות קלאסיות
רוטב פטל –
כוס פטל קפוא/טרי
חצי כוס סוכר
1/2 כוס מים
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה של הרוטב –
מכניסים את כל המצרכים לקלחת ומבשלים כעשרים דקות או יותר
עד שהפטל מתפרק ונוצר רוטב
אם יש צורך מוסיפים עוד מים כדי שהרוטב יהיה נוזלי במצב שאפשר לזלף אותו.
הכנת הספינג’-
בקערת המיקסר (אפשר גם ידנית כמו שסבתא הייתה מכינה בקערת פלסטיק , כמובן בידיים), מניחים חצי קילו קמח.
מוסיפים שמרים , כפית סוכר , כף שמן.
מוסיפים מים ( אצל סבתא … כמה שנכנס) כ- שתי כוסות וקצת יותר . מערבבים היטב ומוסיפים את המלח.
הבצק צריך לצאת ממש נוזלי. ככל שהבצק דליל יותר כך יצאו ספינג’ אווריריים עם בועות !
מניחים להתפחה כשעה . מורידים נפח מערבבים ומתפיחים שוב כחצי שעה – ושוב מורידים נפח ונותנים עוד חצי שעה התפחה.
מחממים סיר עם שמן. חום בינוני 160-170 מעלות.
עובדים עם ידיים רטובות.
לוקחים פיסת בצק בצורת כדור, יוצרים חור ומניחים בשמן החם.
מטגנים להזהבה יפה
להגשה מזלפים את רוטב הפטל מעל הספינג’ וזוללים זה מושלם
הספינג’ במייטבו כשהוא טרי, טרי אז להכין ממש כשהאורחים מגיעים!
ספינג’ מתכון מנצח ועם רוטב הפטל זה פשוט פגז !
רוצו להכין !
מתכונים לחנוכה מבחר ענק של מתכונים
לקבלת כל מתכוני הלביבות שלי לוחצים כאן
מבחר ענק של מתכונים והכל טבעוני