מתכון לרוטב בשמל – והכנה שלו לוקחת בדיוק 5 דקות !
רוטב בשמל הוא אחד הרוטבים הכי שימושיים של המטבח הצרפתי .
הוא משתלב גם בפשטידות ומאפים מלוחים
ובשבועות בטוח תצטרכו להכין אותו במתכונים שלכם .
כל מיני מאפים כמו לזניות, מוסקה יוונית ,מאפי פילו , ועוד מאפים מוקרמים.
אז הנה מתכון בסיסי וקל להכנת הרוטב הנפלא הזה ,
אין צורך לקנות רוטב בשמל מוכן שהוא ממש לא מוצלח,
הכינו את הדבר האמיתי בבית ממצרכים הכי זמינים שיש בכל מקרר-
חלב,חמאה ומעט קמח קצת תבלנים ויש לכם רוטב בשמל מושלם.
5 דקות על השעון תמדדו …
המצרכים-
50 גר’ חמאה
כף גדושה קמח (15 גר’)
כוס וחצי עד 2 כוסות חלב
מעט מלח
מעט פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורר קורט
אפשר לשלב לתוכו גם אורגנו או בזיליקום יבש וגם טרי – תלוי במאפה שאתם מכינים
אופן ההכנה –
מחממים בקלחת על להבה נמוכה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין.
משלבים לתוכה את הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהקמח נבלע לתוך החמאה ומתמזג היטב.
מוסיפים את החלב ומערבבים תוך כדי בחישה כמו דייסה. הרוטב מתעבה והופך להיות סמיך תוך דקה או 2 .
מורידים מהאש , מוסיפים תבלינים והרוטב מוכן !
במידה והוא סמיך לכם מידי תוסיפו עוד קצת חלב.
רוטב בשמל – נפלא וממש ממש קל להכין אותו בבית !
כנסו למתכון הבא – שהכנתי עם הרוטב המעולה הזה –
כרובית בבשמל זה פשוט מעדן- בול לשולחן של שבועות!
חג שמח
כאן חוברת המתכונים לשבועות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר