עוגת גבינה מפתיעה – כזאת עוד לא הכנתם ! – עוגת גבינה קרמשניט

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

כזאת עוד לא הכנתם ! – עוגת גבינה קרמשניט

וואו תקשיבו , זאת אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי

עוגה משובחת ומיוחדת במינה !

לקראת שבועות אני מנסה לפתח מתכונים חדשים ויצירתיים.

שיהיו חדשנים אבל גם טעימים וברי ביצוע – לא קשים מידי שכולם בבית יוכלו להתחבר ולהכין אותם .

מכירים את זה שאתם מתעוררים עם רעיון באמצע הלילה למשהו שאתם חייבים לעשות !

אז זה מה שקרה לי עם העוגה הזו.

רעיון לשלב בין עוגת גבינה לעוגת קרמשניט .

קמתי בבוקר וחשבתי איך אני הולכת לבצע אותה.

אבל קודם כל רצתי להסתכל בגוגל אם אי פעם מישהו הכין כזאת עוגה – ולא מצאתי וזה ממש שימח אותי

אז איך הכנתי אותה ?

העוגה מורכבת מ- 3 שכבות

שכבה תחתית של עוגת גבינה רכה עסיסית במרקם מיוחד הודות לתערובת הגבינות שנכנסו לתוכה ויש גם הסוד לספיחת הנוזלים ולמירקם מיוחד  .

מעל שכבת העוגה מזלפים קרם פטיסייר

מעל קרם הפטיסייר מפזרים שכבה של בצק עלים אפוי מפורר ,ממש בנדיבות

וקצת לפני ההגשה -בוזקים אבקת סוכר.

יצאה עוגה מושלמת – מיוחדת בטעמה, פשוט מופלאה

אז השנה מפתיעים את האורחים –

אתם חייבים להכין אותה – כזאת טעימה לא הכנתם !

אופן הכנת העוגה הוא ממש קל – עוגה שכל אחד יכול להכין

עוגת הגבינה בחושה וקלה

קרם פטיסייר

ולבצק העלים אפשר להשתמש בבצק קנוי מוכן לקרמשניט או להכין לבד (כמוני), לאפות ואז לפורר.

 

עוגת גבינה קרמשניט חגיגית ומיוחדת

*כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים –

להכנת תערובת עוגת הגבינה

300 גר’ גבינת ריקוטה

200 גר’ גבינת שמנת בטעם טבעי

4 ביצים

250 גר’ גבינה לבנה 5%

3/4 כוס סוכר

1/8 כוס סולת

חצי כפית גרידה של לימון טרי

כפית מחית וניל ,אבקת וניל או 3 שקיות סוכר וניל

הציפוי-

קרם פטיסייר –  כאן מתכון לקרם פטיסייר

250 גר’ בצק עלים אפוי (מתכון לבצק עלים )

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה –

מחממים תנור ל- 160 מעלות – לא טורבו

  • מניחים את הגבינות בקערה וטורפים היטב.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
  • מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 26 מרופדת בנייר אפיה
  • מכניסים לתנור – אופים חצי שעה על טמפרטורה 160 ואחר כך מורידים ל- 140 לעוד חצי שעה.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים היטב.  מכניסים לקירור במקרר.
  • המידה ואופים בצק עלים – משטחים למלבן דק – מפדרים באבקת סוכר ומכניסים לאפייה של כחצי שעה או יותר עד שהבצק מזהיב יפה. מוציאים ומקררים
  • מתכון לבצק עלים מושלם על בסיס חמאה תוכלו למצוא כאן 
  • מעבירים את קרם הפטיסייר לשקית הזילוף המצורפת .
  • מזלפים טיפות גדולות מעל העוגה
  • מפוררים את בצק העלים האפוי ומפזרים מעל קרם הפטיסייר בכמות נדיבה

  • לפני ההגשה בוזקים באבקת סוכר

עוגת גבינה כזאת בטוח עוד לא הכנתם ! – אז רוצו להכין ולהפתיע את האורחים

בעוגת גבינה קרמשניט

את כל תהליך הכנת העוגה תוכלו לראות כאן  בסירטון המצורף

 

העוגה הזו פשוט כבשה את הרשת והמון אהבו והכינו אותה

קיבלתי עשרות אלפי תגובות מאנשים שפשוט השתגעו על העוגה –

התגובה הכי פופולרית הייתה –

” זו אחת העוגות הטעימות שהכנתי בחיי “

אלה חלק קטן מהתמונות שהגיעו אלי

מאגר ענק של עוגות הגבינה שלי 

 מאגר המתכונים לשבועות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

*המתכון פותח עבור מחלבות גד 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments