מתכון לקובה סלק אליפות !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קובה סלק אליפות ! מתכון מושלם וקל לקובה סלק.

זו אחת הקובות האהובות עלי – כי אני פשוט אוהבת סלק !

הטיפ הכי טוב שאתן כאן,  ויש המון מתכונים וטיפים לקובה הזו ברשת ,

הוא –

את הסלקים שאתם שמים במרק – תאפו כחצי שעה בתנור ואז תכניסו לבישול במרק.

הסלק מקבל טעם מרוכז בתנור וכך הוא נותן את טעמו גם למרק.

באופן כללי כל פעם שהתנור אצלי דולק כשאני אופה עוגה או מה שלא יהיה,

אני מכניסה סלקים עטופים בנייר כסף .

מהם אני מכינה בדרך כלל סלט סלק שאני ממש ממש אוהבת ונמצא אצלי קבוע במקרר.

מתכונים עם סלק 

אז קדימה לסופשבוע הזה תכינו קובה סלק מהממת.

אני אוהבת לשלב במעטפת של הקובה גם גרישה וגם סולת – אני יודעת שיש כאלה שמכינים רק עם סולת .

אז אם אתם אוהבים רק סולת אתם יכולים להחליף גרישה בסולת.

גם את כמות המים קשה מאוד למדוד, כי צריך פשוט להרגיש בזמן הלישה – אם חסר מוסיפים קצת מים.

איך מכינים קובה סלק – אליפות ?

המצרכים –

כוס וחצי סולת

חצי כוס גרישה (בורגול דק )

ככוס מים חמימים או קצת יותר

כף שמן

מעט מלח

המצרכים לבשר-

400 גר' בשר טחון טרי עם מעט שומן כבש (לא חובה אבל מוסיף )

בצל גדול קצוץ

תבלינים – מעט בהרט

תבלין צ'ילי לחריפות

מלח, פלפל שחור

אפשר להוסיף פטרוזיליה או סלרי קצוץ דק דק

למרק סלק-

בצל גדול קצוץ

3-4 שיני שום קצוצות

עגבניה גדולה בשלה מגורדת

חצי חבילה סלרי חתוך דק

2-3 סלקים פרוסים לפלחים או קוביות (אפשר טריים או כאלה שהיו חצי שעה באפייה בתנור )

כפית סוכר לאיזון טעמים

מלח

פלפל שחור

מעט לימון סחוט בסוף הבישול

אופן ההכנה –

מכינים את תערובת הבשר

  • מחממים מחבת ומטגנים בצל גדול ומוסיפים את הבשר ושומן
  • צורבים היטב את הבשר כמה דקות ומורידים מהאש
  • מתבלים בתבלינים ומשאירים בצד לקירור.
  • מכינים את מעטפת הקובה- מניחים בקערה את הסולת והבורגול ושופכים מים ,שמן ומלח.
  • מערבבים היטב . מניחים לתערובת לעמוד כמה דקות ואז לשים אותה לבצק רך וגמיש- במידה וחסר מים מוסיפים.
  • ממלאים את הקובות בבשר – שיטה מעולה שאימצתי מבתיה המוכשרת למטה בסירטון
  • מכינים בסיר רחב את המרק
  • מטגנים בצל ומוסיפים מעט שום ועגבנייה מגורדת
  • מוסיפים גם את הסלרי הקצוץ הסלקים תבלינים ומים 2-3 כוסות.
  • לאחר שהמרק רותח מכניסים את הקובות המוכנות לסיר
  • מבשלים 40 דקות – טועמים ומתקנים תיבול של מלח בעיקר בזמן הבישול.
  • להגשה סוחטים לימון טרי מעל הקובות ומגישים.

תענוג !

 

מתכון לקובה סלק – א ל י פ ו ת !!!

מתכונים לשבת מבחר ענק של מתכונים לארוחות השבת 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות