מתכון לנשיקות מרנג – מדריך להכנת נשיקות מרנג שוויצרי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לנשיקות מרנג – מדריך להכנת נשיקות מרנג שוויצרי

מתכון קל ופשוט להכנת נשיקות מרנג מתוקות שהן קינוח נפלא לפסח- ללא גלוטן וללא קמח.

מקור המרנג בעיירה שוויצרית יפיפייה – בשם מרינגן (Meiringen) שבהרי האלפים בשוויץ, שם ביקרתי לפני מספר שנים וכמובן שהבאתי משם כמה חבילות של נשיקות מרנג מושלמות.

כשנשארים חלבונים מכינים את הנשיקות הנפלאות האלה – שעשויות מ- 2 מצרכים בסיסיים – חלבונים וסוכר ועם תוספות קטנות כמו מלח, גרידה של לימון ווניל זה משובח.

נשארו לי המון חלבונים מהכנת קרם בורלה והכנתי 4 תבניות מלאות בנשיקות כשלחלק הוספתי גם אגוזים טחונים ושקדים טחונים.

הכנתי מרנג שוויצרי  – זהו מרנג יציב המשמש גם למתוקים שלא דורשים אפייה, כמו פאי לימון או קרמבו . הנשיקות יוצאות מדוגמות וקל מאוד לזלף אותן.

מרנג שוויצרי מכינים כך-

יוצרים בן מארי – מחממים בסיר קטן מעט מים על אש נמוכה.

מערבבים את החלבונים והסוכר ומניחים מעל האדים . מערבבים היטב עד שהסוכר נמס.

לאחר שבודקים שכל הסוכר נמס אפשר להעביר להקצפה במיקסר.

תהליך זה גם מפסטר את החלבונים – כך אפשר להשתמש בהם למוסים שלא דורשים אפייה.

למתכון הזה תצטרכו משקל מטבח ובכלל כמו שאני תמיד ממליצה בכל המתכונים שלי – חייבים משקל במטבח לאפייה מדוייקת ומוצלחת.

המתכון כתוב גם בכוסות – כמובן כוס מדידה אוניברסלית !

איך מכינים נשיקות מרנג ? מדריך מלא להכנה קל ופשוט!

המצרכים-

2 כוסות סוכר (400 גר')

כוס חלבונים (כ- 7 חלבונים ) 260 גר'

2 שקיות סוכר וניל

קורט מלח

אפשר להוסיף גם גרידה של לימון.

צבעי מאכל , סוכריות קטנות לקישוט

אופן ההכנה –

  • בסיר קטן מחממים מעט מים לאחר שהמים רתחו מעבירים לאש נמוכה.
  • מערבבים היטב בקערה את החלבונים עם הסוכר .
  • מעבירים את הקערה מעל הסיר וחשוב שהקערה לא תגע במים – היא צריכה להתחמם רק מהאדים.
  • בעזרת מטרפה מערבבים מידי פעם עד שרואים שהסוכר נמס – זה לוקח בערך 10 דקות.
  • מעבירים את החלבונים עם הסוכר המומס לקערת המיקסר ומקציפים.
  • משלבים גם את הוניל, וקורט מלח. מקציפים לקצץ יציב וחזק.
  • מיד לאחר ההקצפה מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים נשיקות על גבי נייר אפייה.
  • אפייה בתנור שחומם מראש על 90-100 מעלות – טורבו  כשעה וחצי – זמן האפייה והטמפרטורה משתנים מתנור לתנור , כי כל תנור יש לו רמה אחרת ודרגה אחרת של חימום – אם ראיתם שהנשיקות מקבלות מהר מידי צבע תנמיכו את התנור ל- 80 מעלות ותאפו זמן רב יותר.

מתכון לנשיקות מרנג – מדריך להכנת נשיקות מרנג שוויצרי

מתכונים לפסח

חוברת מתכונים לקינוחי פסח 

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

עוקבים אחרי גם באינסטגרם

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות