פילה דג מטוגן בטמפורה מוגש עם ירקות אביב ירוקים טריים – מנת דגים מופלאה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פילה דג מטוגן בטמפורה מוגש עם ירקות אביב ירוקים טריים – מנת דגים מופלאה

יצאתי לשוק לקניות וחזרתי עם סל מלא בכל טוב האביב-

תרמילי אפונה ירוקה טרייה, אפונת שלג, שעועית ירוקה, פרחי ברוקולי ,שום ירוק וארטישוק .

כמו כן הצטיידתי בפילטים של דג טרי שהוא מתאים לי בול למתכון הזה ,

הדג נכנס לתוך טמפורה  ומטוגן בשמן עמוק – יוצא משגע מעל ירקות טריים מוקפצים –

נוצרת מנה פרשית וטעימה.

המצרכים –

6-4 פילטים של דג טרי ללא עור ועצמות- אמנון – לברק,  דניס מה שיש

 

חותכים כל פילה של דג לאורך ל- 4 רצועות

לטמפורה –

כוס קורנפלור

1/3 כוס מים

חצי כפית סודה לשתייה

ביצה

חצי כפית מלח ופלפל שחור

לירקות המוקפצים-

שמן זית/חמאה

כוס אפונת שלג

כוס שעועית ירוקה

חצי כוס אפונה ירוקה

2-3 ארטישוק טרי קלוף

שום ירוק /אפשר רגיל לקונפי

2 כוסות פרחי ברוקולי

רבע כוס יין לבן

מלח ,פלפל שחור

מעט מיץ לימון

מגישים עם איולי לימון כבוש

מתכון לאיולי למטה

או שמערבבים מיונז עם לימון כבוש מרוסק.

אופן ההכנה –

  • את הירקות הירוקים חולטים ממש כדקה ומוציאים למי קרח- התהליך שומר על הפריכות של הירקות ועל הצבע העז והיפה שלהם.
  • רק אחרי שחלטנו את הירוקים – שעועית ,אפונה ירוקה ,אפונת שלג וברוקולי אפשר להתחיל להקפיץ את הירקות.
  • מכינים את הטמפורה לפילטים של הדגים – מכניסים את רצועות הדג לתוך הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק
  • את הארטישוק קולפים ,חותכים ל- 4 ,מצפים במעט קורנפלור ומטגנים גם כן בשמן עמוק עד להזהבה – מנחים על נייר סופג.
  • במקביל , מחממים מעט שמן זית (או חמאה) עם חתיכות שום קונפי (שום ירוק פרוס שבושל כשעה בשמן זית בטמפרטורה מאוד נמוכה )
  • משלבים את הירוקות הירוקים לתוך השמן מקפיצים מעט.
  • מוסיפים את היין וממשיכים בעוד דקה של הקפצה.
  • משלבים לתוך הירקות גם חופן של עלי רוקט.
  • מסדרים את הירקות המוקפצים בצלחת הגשה מוסיפים סביב גם את הארטישוק המטוגן,  מניחים את רצועות הדג המטוגנות מעל הירוקים. מגישים עם איולי בצד וחצאי לימון .
  • מנה פשוט מופלאה !

מתכונים לפסח

מאגר מתכונים לכל סוגי הדגים שלי 

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

 

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

מתכון לאיולי שמכינים בבית – לשם כך צריך מודד חום למים

מפסטרים חלמון ביצה -מוציאים את הביצה שתהיה בטמפרטורת החדר.

מחמים סיר עם מים וביצה עם מד החום ובודקים שהטמפרטורה מגיעה ל 60.5 ,סוגרים את האש. משאירים את הביצה עוד 3 דקות במים ואז מעבירים למים קרים .

מוציאים את החלמון ומעבירים אותו לבלנדר

מוסיפים כך חרדל וכף חומץ יין

מפעילים את הבלנדר ומזלפים כחצי כוס שמן עד שנוצר מעין מיונז.

אפשר להוסיף לאיולי טעמים – עשבי תיבול ירוקים, שום ,חזרת, לימון כבוש וכו’

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments