מתכון לחמניות המבורגר בייתיות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לחמניות המבורגר בייתיות

לחמניות המבורגר רכות וטעימות , פשוט נפלאות והן בייתיות.

במיוחד בימים אלה שכמעט לא יוצאים מהבית, מכינים גם את לחמניות ההמבורגר בבית.

ממש בקלות מכינים ונהנים ממנת המבורגר כמו במסעדה טובה

אחרי שתכינו אותן לא תקנו יותר לחמניות להמבורגר הבייתי .

איך מכינים לחמניות להמבורגר – בבית ?

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

 

המצרכים – 

קילו קמח

50 גר’ שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס שמן

2 ביצים

כ- 2 וחצי או יותר מים

4 כפות גדושות סוכר

2 כפיות מלאות מלח

לציפוי-

מעט ביצה טרופה ושומשום

אופן ההכנה –

  • ממיסים את השמרים בחצי כוס מים וכף סוכר. מניחים בצד להתפחה.
  • מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומשלבים את המרכיבים כולל עיסת השמרים שתפחה.
  • מתחילים לערבל במהירות איטית .
  • אם רואים שחסר מים מוסיפים במהלך הלישה.
  • הבצק שצריך להתקבל הוא בצק גמיש מעט דביק.
  • לאחר 10 דקות לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת להתפחה של כשעה וחצי.
  • מחממים תנור ל- 200 מעלות
  • מחלקים את הבצק לכדורים – אפשר לשקול 100 גר’ ללחמניה גדולה 80 גר’ ללחמניה בינונית.
  • יוצרים כדורים ומניחים על נייר אפייה .
  • מכסים עם מגבת ומתפיחים עוד כ- 40 דקות עד שהלחמניות תפוחות יפה.
  • מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
  • מכניסים לאפייה של כ- 25-35 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות יפה.
  • מוציאים ומקררים על רשת התנור.

נפלא מהיום לא תקנו יותר לחמניות להמבורגר !

 

בא לכם להכין  לחם שום ? כנסו כאן למתכון לחם שום מתובל 

 

מבחר ענק של כל מתכוני השמרים שלי

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגן ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments