מתכון – לזניה מהממת וכשרה לפסח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

איך מכינים לזניה כשרה לפסח – בקלי קלות !

מאפה מפנק וטעים לימי הפסח – לזניה כשרה לפסח שמכינים ממש בקלות

והיא ללא ביצים !

במקום שכבות פסטה – מכינים מצות רטובות

ממש קשה לזהות את טעם המצות אחרי האפייה – זה מרגיש כמו פסטה .

אז רוצו להכין !

  • מכינים רוטב עגבניות איטלקי עשיר
  • מכינים רוטב בשמל פרמזן עם חמאה וחלב
  • פטריות צלויות

את המאפה הכין לנו יובל לארוחת ערב – היה טעים ממש אז מהר צילמתי

וישבתי לכתוב את המתכון

למתכונים של יובל תוכלו לגלוש כאן 

איך מכינים לזניה מהממת וכשרה לפסח ?

יש לכם עמוד באינסטגרם ?בואו מצטרפים כאן ועוקבים אחרי – מתנות קטנות באינסטגרם 

המצרכים – 

תבנית 15/25 מלבנית

8 מצות

6-8 עגבניות גדולות בשלות פרוסות

3 שיני שום

חופן נדיב עלי בזיליקום (אם אין אפשר להשתמש באורגנו יבש)

מלח, פלפל

סלסלת פטריות טריות פרוסות

כחצי כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת +4 כפות פרמזן

2 כפות פרמזן מגורדת לרוטב הלבן

כף קורנפלור

50 גר' חמאה

2 כוסות חלב

קורט אגוז מוסקט מגורר

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה –

  • מרטיבים מעט את המצות ומניחים בצלחת.
  • מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצולים את העגבניות הפרוסות והשום .
  • מוסיפים כ –  1/4 כוס מים – מבשלים  רבע שעה .
  • מורידים מהאש וטוחנים במוט בלנדר למחית חלקה כולל עלי הבזיליקום. מניחים בצד.
  • מניחים כף חמאה במחבת וצולים את פרוסות הפטריות כ- 10 דקות עד להורדת הנפח .
  • מתבלים במלח ופלפל שחור .
  • מחממים חמאה עם כוס חלב בקלחת עד להמסה
  • מוסיפים לתוך הסיר עוד כוס חלב שערבבנו לתוכה את כף הקורנפלור.
  • מוסיפים גם את 2 כפות הפרמזן לרוטב החלב. ומורידים מהאש. מתבלים באגוז מוסקט ,מלח , ופלפל שחור.
  • מרכיבים את הלזניה – שמים מעט מהרוטב הלבן התחתית מעליו מרפדים במצה.
  • שמים שכבה רוטב עגבניות ומפזרים מעט רוטב לבן וגבינות
  • שכבה הבאה שמים פטריות ומעל רוטב עגבניות וגבינות וכך הלאה יוצרים שכבות .
  • שכבה אחרונה של המצה ומעליה רוטב עגבניות
  • משאירים חופן מהגבינות בצד.
  • מכסים בנייר אפייה או אלומיניום ומכניסים לאפייה של כ- 20 דקות
  • מוציאים מפזרים מעט גבינות ופרמזן ומכניסים לעוד 5 דקות אפייה לא מכוסה.

משתדלים לחתוך את הלזניה כשהיא מתקררת

מומלץ להכין כמה שעות מראש לפני ההגשה – הלזניה מתמצקת ונחתכת ממש יפה!

טעים גם יום למחרת – מחממים במיקרו.

מופלא !

  • אם אין לכם פטריות טריות תוכלו להחליף בתרד , מנגולד חצילים קלויים ,בצל מטוגן, פלפלים צלויים, או כל ירק שמשתלב ללזניה.

מתכונים לפסח החל ממנות ראשונות ,סלטים,עיקריות ועוגות 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

" התפריט היומי" 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

תגובות

תגובות