מתכון לבולט – מתכון לקציצות בולט קציצות יום שישי מהמטבח הטוניסאי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

קציצות בולט הן הקציצות של יום שישי בכל בית טוניסאי.

בולט זו הקציצה שעטופה בשכבה דקה של תפוח אדמה – קצת דומה למפרום מבחינת הטעמים ,רק שבבולט מעטפת תפוחי האדמה היא ממש ממש דקיקה.

לקציצות הבשר הטוניסאיות יש כמה שמות הן נקראות גם כעבורות, מחשי, או כפתה.

כאן מתכון נפלא לכפיתות טוניסאיות 

הקציצות עשוית בדרך כלל מבשר בקר טחון אך יש שמכינים גם מעוף או תערובת של שניהם.

הקציצה מכילה גם מעט לחם,עשבי תיבול וירק מגורד וכמובן תבלינים .

מטגנים ערימה ענקית של הקציצות,  וכבר אחרי הטיגון אפשר לאכול – ומה שנשאר מבשלים ברוטב אדום נהדר.

מתכון לבולט – מתכון לקציצות בולט קציצות יום שישי מהמטבח הטוניסאי

איך מכינים בולט טוניסאי ?

קציצות מופלאות

המצרכים-

תערובת הבשר-

קילו בשר טחון (אני מכינה עם בשר בקר טרי עם מעט שומן כבש)

2 בצלים

2 שיני שום

חופן פטרוזיליה (לפי טעם )

תפוח אדמה מגורד

גזר מגורד

2 ביצים

2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות

תבלינים –

לפי מה שאוהבים אני שמה – מעט בהרט לקציצות /חררת/ ראס אל חנות

ניתן לשים כמון,פפריקה ועוד מה שמתאים לכם.

מלח, פלפל שחור

לציפוי-

3-4 תפוחי אדמה או יותר

2-3 ביצים טרופות

קערה עם קמח

לציר עגבניות –

בצל קצוץ

2 ענפי סלרי קצוצים

עגבניה גדולה בשלה

גזר פרוס

שאריות של תפוחי האדמה

קישוא פרוס

3 כפות רסק עגבניות איכותי

כפית פפריקה מתוקה

מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה –

מצורף סרטון הכנה למטה כדאי להכנס ולראות בדיוק איך הכנתי

קולפים את תפוחי האדמה וממליחים אותם במעט מלח- תהליך שעוזר לקילוף של תפוח האדמה .

מכינים את תערובת הבשר

  • מניחים את הבשר הטחון בקערה ומגרדים לתוכו את תפוח האדמה והגזר.
  • במעבד מזון קוצצים בצלים,שום,פטרוזיליה ולחם.
  • מעבירים לתערובת הבשר .
  • מוסיפים ביצים ותבלינים ומערבבים היטב.
  • קולפים את תפוחי האדמה בצורת ספירלה כמו שמקלפים תפוח עץ.
  • נוצרים סלילים של תפוחי אדמה – לא חייבים לדייק מה שכן, צריך להקפיד שהעובי של רצועות תפוחי האדמה הקלופים יהיה כמה שיותר דק.
  • יוצרים מהבשר קציצות מאורכות בצורת קבבים קטנים.
  • עוטפים כל קציצה ברצועות תפוחי האדמה שקילפנו.
  • מניחים על הצלחת את כל הערימה של הקציצות המצופות.

  • מכינים צלחת עם קמח וצלחת עם ביצים טרופות
  • מחממים שמן לטיגון עמוק
  • טובלים את הקציצות תחילה בקמח ואחר כך בביצה ומטגנים היטב בשמן עד שהקציצה מזהיבה היטב.

  • כבר עכשיו אפשר לטעום – זה נהדר!
  • מכינים ציר עגבניות בסיר רחב
  • מטגנים בצל ומוסיפים סלרי וירקות פרוסים.
  • מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומעט מים.
  • מסדרים את הקציצות מסביב ומוסיפים כוס מים.
  • מבשלים מכוסה על אש נמוכה כ – 40 דקות.
  • נפלא עם קוסקוס

תכינו לשבת זה נפלא !!!

שבת נעימה וטעימה

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

מתכונים ישירות לנייד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אושרה
2 years ago

איך את מצליחה לחתוך כך אני לא מצליחה