כפיתות טוניסאיות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

כפיתות טוניסאיות או יש המכנים כפתה / כיפתה טוניסאית – קציצות עוף עם המון ירק ותבלינים .

קציצות מהמטבח הטוניסאי שמכינים בדרך כלל ביום שישי לארוחת צהריים.

קציצה מופלאה ומפנקת של סבתות.

הקציצה נוצרה מהצורך להאכיל משפחה שלמה עם מעט מצרכים .

בעיקר ניצול שאריות מתבשילים שנשארו .

בבסיס חזה עוף קצוץ .

לעיתים הכינו מחתיכות עוף שנשארו ממרק או תבשיל אחר, 

הוסיפו המון ירק ,קצת לחם ותבלינים.

את הקציצה טיגנו וכך נוצרה הקציצה הנהדרת הזו  שמלאה בטעמים .

הסוד בקציצה – לא להשתמש בחזה עוף טחון אלה לקצוץ את חזה העוף

לחתיכות קטנטנות בעזרת סכין חדה,

כך מתקבלות כפיתות מושלמות !

מתנות קטנות גם באינסגרם לוחצים כאן ומצטרפים 

מה צריך להכנת כפיתות טוניסאיות ?

 

המצרכים –    כ-  25 – 30 כפיתות

650 גר’ חזה עוף טרי

2 ביצים

2 תפוחי אדמה מבושלים

3 פרוסות חלה רטובות וסחוטות

בצל גדול

3-4 שיני שום כתושות

חצי חבילה מכל ירק – פטרוזיליה,שמיר וכוסברה 

4 כפות סולת + 4 כפות מים רותחים

תבלינים-

מעט פפריקה מתוקה,

חצי כפית כמון

חצי כפית בהרט

חצי כפית חוייג’ למרק או כורכום

פלפל שחור בנדיבות

מלח

  • הקציצות מעולות להכנה גם בפסח – מורידים את הסולת והלחם ומחליפים ב- 3-4 כפות קמח מצה

 

 

אופן הכנת כפיתות טוניסאיות – 

מניחים את הסולת בקערה עם המים הרותחים.

בינתיים,

חותכים את חזה העוף דק דק.

במעבד מזון קוצצים את הבצל , מוסיפים את הירק וקוצצים דק.

קוצצים גם את הלחם .

מעבירים לקערה עם הסולת, את כל המצרכים.

מגרדים או מרסקים את תפוחי האדמה . משלבים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה להתייצבות.

מחממים שמן במחבת שטוחה ומטגנים היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה.

 

 

מעבירים לנייר סופג ומגישים 

כפיתות טוניסאיות – תכינו , זה פשוט תענוג !

 

 

אוהבים קציצות ? כאן מבחר מתכוני הקציצות שלי ויש הרבה !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments